Lagbanner
Gamla Ullevi, 2024-09-23 19:00

IFK Göteborg - Halmstads BK

Inför IFK Göteborg – Halmstad BK ”Borta resten av säsongen”

Inför IFK Göteborg – Halmstad BK ”Borta resten av säsongen”

Inför måndagens ack så viktiga match så är det ett HBK i fritt fall med sina tio förluster på de elva senaste allsvenska matcherna. Det är att jämföra med ett krisande Blåvitt som har fyra förluster på lika många matcher.


Många blåvita supportrar tycks nu tro att det här skall bli en klang och jubel föreställning något som jag inte alls är lika säker på.
Nog för att inställningen såg bättre ut redan i mötet med Hammarby och att anfallsspelet fick en rejäl islossning mot Häcken.

Men att räkna hem tre enkla poäng då tror jag man riskerar att gå i samma fälla som vårt kära Blåvitt har gjort alltför många gånger mot ”sämre” motstånd.



Nyckeln till seger för vår del ligger i att Ramon och Abraham fortsätter att ta skott utifrån, dels för att vi inte har ett speciellt väl fungerande offensivt spel, dels för att det skapar ytor till instick för Laurs, som då mycket väl kan vända upp och drämma in en boll eller två.




Senaste nytt om den blåvita truppen.
Vi har för stunden ett skadeläge i truppen som är att betrakta som ”bra” med blåvita mått mätt.

Med det sagt, de som hoppas på att få se Thomas Santos i spel inom kort lär bli besvikna.
Källor till redaktionen på Alltid Blåvitt låter meddela saker som gör att vi med största sannolikhet kan räkna med att Santos blir borta resten av säsongen. 




Nyheter på annat tema är att det i ”MJ-affären” finns indikationer om att Blåvitt inte bara agerade korrekt utan även rättrådigt.

Mild har valt ”ingen kommentar” gentemot media i det här fallet men det är inte på grund utav att han eller föreningen skulle framstå i dålig dager i det fall ärendet hade avhandlats inför öppen ridå, utan snarare tvärtom. 




Lägesbild Halmstad BK.
Med nog om det, nu vänder vi blicken mot vår motståndare som vanligtvis huserar på ett ofta vindpinat Örjans Vall och dess alltför ofta dåligt klippta gräsmatta. (Ett medvetet val såklart.)

Man valde mitt i säsongen att sparka Magnus Haglund i hopp om att få till en förändring både spelmässigt och poängmässigt.
Poängskörden har inte blivit bättre efter det och som jag förstått det, gäller detsamma för spelet.


HBK har fått mycket kritik redan inför det att Allsvenskan drog igång av allsköns experter (och den kritiken har inte avtagit i styrka)  om att de spelar en utdaterad fotboll men även att de har haft tur, så in i helskotta mycket tur i de matcher som de har lyckats gå segrande ur.

Jag kan till viss del hålla med i den kritiken men man måste ändå ha respekt för spelare likt Naeem Mohammed, Joseph Baffo, Joel Allansson och Tim Rönning för att ta några exempel på spelare som absolut håller allsvensk kvalité.


Halmstad BK har på pappret en mycket tunnare trupp än vad IFK Göteborg nu förfogar över och den är inte i närheten av lika namnkunnig.
Likaså har de inte lyckats vinna på bortaplan mot Blåvitt sedan år 2000, tillika året då HBK vann sitt senaste av totalt fyra SM-guld.
Men det här är året då Gamla Ullevi har blivit till en lika svår motståndare som just motståndarna Blåvitt ställs inför, så med det sagt, bli inte förvånade om det här blir en kamp ända in på övertid.




Val av formation och startelva.
Då Halmstad förväntas backa hem samt vi bli spelförande, så kan det mycket väl tänkas bli rotationer i truppen och för att bara nämna högerbackspositionen så kan det där bli Emil Salomonsson, Sebastian Ohlsson eller fortsatt Jonas Bager.
Och så där ser det ut för flertal positioner inför den här matchen. (Vänsterback, 6a-postionen och högermitt.)



Jag tror på en 4-2-3-1 uppställning där Jonas Bager får fortsatt förtroende på högerbacken och så även Adam Carlén i en dubblering i 6:or.

Enda förändringen som jag tror kommer ske är att man försöker få in Sebastian Ohlsson istället för Gustaf Norlin (som gjorde en bra match senast), för att på så vis få in en spelare som kan luckra upp ett lågt stående försvar alternativt ta skott utifrån.





Möjlig startelva för Blåvitt med Jacob Karlström i mål följt av ifrån höger till vänster följande utespelare:

Jonas Bager               Gustav Svensson             August Erlingmark                Oscar Wendt


                                         Adam Carlén                             Kolbeinn Thordarson




                  Sebastian Ohlsson               Ramon Pascal Lundqvist              Paulos Abraham         



                                   
                                                               Laurs Skjellerup
                                                           






Plats Gamla Ullevi
När: 23/9 Kl.19:00
Domare Granit Maqedonci

Matchen visas på TV4 play samt Max Extra 1.
 

Fredrik Ekdahl2024-09-22 10:36:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg