Lagbanner
Inför IFK Göteborg – Halmstad ”Blåvitt måste börja vinna för att undvika det största fiaskot sedan 1970”
Blåvitt släppte in ett väldigt billigt mål i vårmötet mellan lagen, men kunde sedan kvittera matchen och rädda poäng.

Inför IFK Göteborg – Halmstad ”Blåvitt måste börja vinna för att undvika det största fiaskot sedan 1970”

Landslagsuppehållet är över och det är dags för Allsvenskan igen! För Blåvitts det innebär det hemmamatch mot Halmstad.

IFK Göteborg
Blåvitt är inne i allt annat än en positiv form för tillfället, och bortsett från en överraskande seger borta mot Malmö så har resultaten sedan Mikael Stahre tog över varit långt under det förväntade. Senast ”borta” mot Häcken blev det ännu en förlust för Blåvitt trots att laget tidigt tog ledningen med 1-0 på straff.

De som vill vara positiva lyfter att matchen mot Häcken spelmässigt var ett steg framåt, samtidigt som andra snarare ser ännu en förlust i protokollet. Ännu en match med tre insläppta mål.

Oavsett vilket förhållningssätt man väljer att ha till matchen så har Blåvitt nu haft en landslagssamling på sig att samla sig och göra justeringar i spelet. Tyvärr har det blivit en allt annat än lugn tid då det givetvis fortsatt storma kring Blåvitt. Det har sannolikt inte undgått någon att Blåvitts anfallare Kolbeinn Sightorsson anklagas för att sexuellt ha förgripit sig på två kvinnor i Reykjavik under 2017. Utan ett ge oss in på brottet i sig, så känns det väldigt typiskt för Blåvitt 2021 att Kolbeinn när händelsen äger rum spelar i Nantes, hinner spela i både Galatasaray och AIK innan det uppdagas när han är i Blåvitt.  

I skrivande stund är Kolbeinn avstängd från träningar och spel i Blåvitt, och det förefaller sannolikt att föreningen på ett eller annat sätt kommer försöka avsluta kontraktet med islänningen.

Inte den bästa uppladdningen inför en väldigt viktig hemmamatch med andra ord. För det här blir en väldigt viktig match. Blåvitt glider närmare och närmare bottenstriden, och det blir mindre och mindre kvar av säsongen. Formen måste hittas nu för att inte säsongen ska sluta i det kanske största Blåvita fiaskot sedan 1970.

Halmstad
Hallänningarna som för första gången på länge faktiskt har en ärlig chans på att titulera sig ”bäst i Halland” igen. Laget förlorade förvisso senaste matchen mot Varberg med 0-1 men hade inför det bara en förlust på de senaste 12 matcherna.

Lag har under årets allsvenska varit väldigt svåra att göra mål på men har också haft väldigt svårt att göra mål, trots att de har den gamle Blåvitt spelaren Mikael Boman på topp. Det har bara blivit 13 mål på 17 matcher framåt. Men samtidigt bara 14 mål bakåt under samma mängd matcher.

Med en tabellrad på 17 spelade, 4 segrar, 8 oavgjorda och 5 förluster så ligger Halmstad på en elfteplats, en poäng före Blåvitt.

Utöver Mikael Boman återfinns även Joel Allansson i Halmstad.

Vårmötet mellan lagen slutade 1-1 efter att Blåvitt tidigt givit bort ett väldigt billigt mål och sedan lyckats rädda poäng.

Matchen
Plats: Ullevi
Tid: 2021-09-12 17:30
Domare:

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2021-09-11 19:45:18
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg