Lagbanner
Inför IFK Göteborg – Hammarby ”Avtackning av Pontus Wernbloom och Jakob Johansson”
Kan Blåvitt höja sig mot Hammarby eller ska Hammarby ta en av få poäng på gräs i år?

Inför IFK Göteborg – Hammarby ”Avtackning av Pontus Wernbloom och Jakob Johansson”

Efter ännu en smärtsam förlust i en match som Blåvitt ger bort så är pressen stor på Blåvitt att börja vinna matcher igen, men spelschemat de kommande matcherna är allt annat än enkelt. Först ut är Hammarby.

IFK Göteborg
Blåvitt följde upp två raka segrar med två raka förluster och det som troligtvis oroar mest i Blåvita lägret är att spelet i förlustmatcherna sett rätt bedrövligt ut, och inte heller imponerat när man vunnit.

Något som varit återkommande för Blåvitt är att den raka 4-4-2 uppställningen lätt slitits sönder av motståndarna. Framför allt så har hög press på det centrala innermittfältet tvingar ner mittfältet i knäna på backlinjen vilket gjort laget väldigt långt och utan stora djupledshot så har de blåvita anfallarna varit både för ensamma och för långt ifrån mål för att kunna åstadkomma något.

Om det går att ta med sig något positivt från de två förlusterna mot Varberg och Norrköping så är det att Blåvitt i alla fal kunde resa sig mot slutet av matchen mot Norrköping. Laget kunde reducera och skapa nog med lägen för att även kvittera, men bollen ville inte i mål den gången.

Till matchen mot Hammarby är Sebastian Eriksson avstängd och av de matchförberedande träningarna att döma så kommer han ersättas av August Erlingmark. Det ser även ut som om Hosam Aiesh kommer starta på bekostnad av Gustaf Norlin.

Positiv nyhet annars är att Simon Thern efter en lång tids skadefrånvaro är med i truppen.

Inför matchen kommer även Pontus Wernbloom och Jakob Johansson, som båda två nyligen tvingats avsluta sina karriärer på grund av skador, tackas av. 17:00 ska de intervjuas på innerplan enligt planen.

Hammarby
Hammarby spelade förvisso oavgjort i senaste Allsvenska omgången mot Östersund men har inte förlorat i Allsvenskan sedan Maj, då 1-2 mot Kalmar. Däremot har laget förlorat i Europa så sent som i torsdags, då laget förlorade med 1-3 mot serbiska Cukaricki i Belgrad. Förhoppningsvis för Blåvitts del kan den matchen påverka Hammarby negativt både i form av en tung förlust men även i form av en lång och jobbig resa bara dagar innan de ska ner till Göteborg.

Laget har precis som Blåvitt sparkat en tränare under året, för Hammarbys del var det Stefan Billborn som fick gå trots att han de senaste säsongerna lyckats etablera Hammarby som ett topplag i Allsvensken. Ryktet på stan är att många Hammarbysupportrar inte var helt nöjda med beslutet, men formen har onekligen blivit bättre sedan Milos Milojevic tog över laget.

Blåvitt kan också hoppas en del på att Hammarby, som tillsammans med Norrköping etablerat sig som Allsvenskans skamlösaste förespråkare av plastplaner har haft det svårt på gräs. Om det väger tyngre än Blåvitts svaga hemmaspel återstår att se.

Matchen
Tid: 2021-08-08 17:30
Plats: Ullevi
Domare: Victor Wolf



 
 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2021-08-07 18:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg