Lagbanner
Inför IFK Göteborg – Hammarby ”Blåvitt tar nya tag med nygammal ledning mot Hammarby”
Blåvitt och Hammarby har redan spelat två möten med varandra i år, det blev 1-1 efter full tid och 3-1 i förlängningen i cupkvartsfinalen och det Allsvenska mötet slutade även det 1-1 efter full tid.

Inför IFK Göteborg – Hammarby ”Blåvitt tar nya tag med nygammal ledning mot Hammarby”

Det korta landslagsuppehållet är äntligen över och vi kan återgå till att följa Blåvitts jakt på rekordet för flesta oavgjorda matcher i Allsvenskans historia.

IFK Göteborg 
För Blåvitts del blir det första matchen sedan Poya Asbaghi tvingades lämna sin post som huvudtränare för Blåvitt. När beskedet kom var den uttalade ambitionen att ha en ny tränare på plats till mötet med Hammarby men så har inte blivit fallet och som det ser ut just nu kommer Blåvitt ledas av Ferran Sibila och Alf Westerberg.
 
En av de stora frågorna inför matchen blir hur mycket som kommer förändras jämfört med tidigare matcher. Ferran och Poya har ofta uttalat att de ser väldigt lika på fotboll och av intervjuerna att döma så har inte Ferran avsikten att förändra allt för mycket.
 
De supportrar som hoppas på nytt spelsystem lär i så fall snarare ställa sitt hopp till att Alf Westerberg får mandat att förändra i spelet i sin nygamla roll som assisterande tränare.
 
Några ändringar kommer Blåvitt dock tvingas till i och med att August Erlingmark är avstängd, samtidigt som Giorgi Kharaishvili och Mattias Bjärsmyr ryktas vara tillbaka från sina skador.
 
 
Hammarby
Hammarby har precis som Blåvitt haft en sämre säsong än många väntat sig. Hammarby som var en av de stora guldfavoriterna inför säsongen och som förra årets slog målrekord för serien ligger inför mötet på en sjundeplats, har bara gjort 24 mål och har en negativ målskillnad.
 
Trots dubbelsegrar mot Norrköping och Djurgården kunde Hammarby inte vända trenden och har sedan dess bara fått oavgjort mot Kalmar och Elfsborg med en förlust mot Sirius där emellan.
 
Där Blåvitt ofta hamnat i underläge och tvingats jaga kvittering har Hammarby snarare haft problemet att de inte klarar av att hålla ledningen. Senast mot Kalmar ledde Hammarby flera gånger under matchen men fick ändå nöja sig med 3-3 och mot Sirius i omgången innan det vände ledde Hammarby med 1-0 i den 82:a minuten innan Uppsalalaget kunde kvittera och även vända på matchen.
 
Mot Kalmar drog Hammarbys Gustav Ludwigson på sig sitt tredje gula kort, men coronaäsongen har som bekant ändrat lite i regelverket och nu är det fyra gula kort som gäller innan spelarna blir avstängda.
 
Matchen         
Plats: Gamla Ullevi
Tid: 10:e September 2020, 19:00
Domare: … Kristoffer Karlsson…
TV: Teckna abonnemang för att se matcherna här https://ifkgoteborg.se/supporter/dplay/

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-09-09 15:20:11
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg