Lagbanner
Inför IFK Göteborg – Helsingborg ”Dags att glänsa mer än att bara glimra till ibland snart.”
Förra året vann Blåvitt båda matcherna mot Helsingborg

Inför IFK Göteborg – Helsingborg ”Dags att glänsa mer än att bara glimra till ibland snart.”

Blåvitt fortsätter uppladdningen inför säsongen 2020 genom att ta emot Helsingborg på Bravida arena 12:30 på lördagen.

Blåvitt har blandat och gett en del hittills under försäsongen och förlorat båda matcherna hittills. Först 2-3 mot Ålborg inne i Prioritet Serneke Arena, sedan 01- borta mot Sarpsborg. 

Mot Ålborg såg det relativt bra ut för att vara så tidigt på försäsongen, speciellt mot en motståndare som snart ska dra igång sitt seriespel, men mot Sarpsborg såg det stundtals riktigt virrigt ut i framför allt försvaret. Att det är träningsmatcher och att det experimenterats en del i backlinjen i båda matcherna bidrar säkerligen till att det sett osynkat ut. 

Men nu är det inte jättelångt kvar tills det blir betydligt ”allvarligare” för Blåvitt. Den 22:a Februari inleds Svenska Cupens gruppspel mot ett nyrikt Västerås (Västerås är sedan Victor Nilsson Lindelöfs övergång till Manchester United en av landets rikaste föreningar.) som satsar mot Allsvenskan. 

Nästa vecka åker Blåvitt till Portugal och möter ett lokalt division tre lag i en träningsmatch som sannolikt ger inte ger allt för mycket motståndsmässigt så matchen mot Helsingborg blir det sista riktiga testet innan cupspelet. 

För motståndarna HeIFs del blir det, för andra året i rad, inget cupspel då laget åkte ur mot Oskarshamn i höstas. Staden representeras istället av kvartersklubben Eskilsminne som för andra året i rad spelar gruppspel i Svenska Cupen. Eskilsminne var lustigt nog just de som slog ut HeIF innan gruppspelet i förra årets upplaga av cupen. 

HeIF hade ett 2019 där man blandade och gav en del, och till sist slutade laget som nykomlingar tia i serien. Året var stormigt för föreningen som först sparkade tränaren Per Ola Ljung, anställde Henrik Larsson som hade lämnat under uppmärksammade former efter att laget åkte ur 2016, för att sedan se samme Larsson avgå igen och ersättas av Olof Mellberg. Utöver det agerade lagkaptenen ett tag spelande sportchef, en roll som blev än mer komplicerad av att Granqvist under delar av säsongen inte alls nådde upp till den nivå som kan förväntas av en landslagsmittback. 

Det är med andra ord två lag som har en del att bevisa i morgondagens träningsmatch. Blåvitt vill visa att de är redo för Svenska Cupen, och även redo att ta nästa steg från fjolåret där laget överraskade många experter och istället för att kämpa för att hålla sig kvar länge var inblandade i guldstriden, samtidigt som Helsingborg säkerligen vill få en bra start på det nya året och lägga det stormiga 2019 bakom sig. 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-02-07 13:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg