Lagbanner
Gamla Ullevi, 2022-09-12 19:10

IFK Göteborg - Helsingborg
1 - 3

Inför IFK Göteborg – Helsingborgs IF
IFK Göteborg tar emot Helsingborg på Gamla Ullevi.

Inför IFK Göteborg – Helsingborgs IF

På självaste matchtröjans dag tar IFK Göteborg emot Helsingborg på Gamla Ullevi. Kan Blåvitt, återigen, ta tredje raka segern eller kan bottenlaget Helsingborg skrälla till sig en seger?

IFK Göteborg
4–1 borta mot Mjällby och ett rejält studs i det blåvita steget. I det läget Blåvitt befinner sig i ska Helsingborg hemma bara vara ytterligare en match att städa av. Det är dessutom guldläge att klättra i tabellen och framförallt att ta in på toppstriden. Alla tre stockholmslagen tappade poäng igår, söndag, och tre poäng ikväll innebär att Blåvitt klättrar förbi AIK upp på en fjärdeplats. 

De senaste åren har Blåvitt haft tämligen enkelt för Helsingborg. Faktum är att man inte förlorat sedan 2013, då på hemmaplan. Så sent som i våras tog IFK Göteborg tre poäng mot skånelaget, efter att Marcus Berg gjort matchens enda mål. 

I det blåvita lägret tvingas Mattias Bjärsmyr stå över på grund av en lättare muskelskada. Troligtvis är det Calle Johansson som åter tar plats i elvan efter sin sjukdom. Utöver det så kom den presenterade matchtruppen med två glada nyheter. Simon Thern är med igen, efter några veckors rehab och, tro det eller ej, Suleiman Abdullahi är även han spelklar. 

Trots Abdullahi och Thern med i laget så lär Stahre hålla sig till en förändring i startelvan. Vid det här laget har man lärt sig att Stahre ogärna ändrar på ett vinnande koncept. 

Trolig startelva
                               Hahn
Salomonsson - Johansson - Bångsbo - Wendt
            Salaou - Svensson - Carneil
              Markovic - Berg - Norlin

Helsingborgs IF
Helsingborg har inte haft en rolig säsong i år. 14 poäng på 21 matcher, tio poäng upp till säker mark och det mesta talar för att man i bästa fall får kvala. Senast kommer man ifrån en tung uddamålsförlust mot Värnamo, där det länge såg ut som att skånelaget skulle få med sig en poäng. 

Nämnvärt är att två Blåvitt-bekanta lär ta plats i Helsingborgs startelva. Alexander Faltsetas och den älskvärda norrmannen Thomas Rogne. Troligtvis ställer Helsingborg upp med samma lag som senast, med undantag för Taha Ali som är tillbaka efter avstängning. 

Trolig startelva
                           Joelsson
Olsen - Widell - Rogne - Davidsen
  Kabashi - Faltsetas - Khalili 
Muhsin - Wiedersheim Paul - Ali

Arvid Larssonnils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042022-09-12 10:28:05
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg