Lagbanner
Inför IFK Göteborg - IFK Norrköping “Sparka på dem när de redan ligger ner“
I senaste mötet med Norrköping ställde Blåvitt ut ett väldigt ungt lag för att vila nyckelspelare till Svenska Cupen. Trots det kunde Blåvitt länge hålla sig kvar i matchen och det var först mot slutminuterna som Norrköping kunde säkra segern

Inför IFK Göteborg - IFK Norrköping “Sparka på dem när de redan ligger ner“

Halva säsongen är färdigspelad och Blåvitt har resultatmässigt varit en stor besvikelse. Efter tre raka kryss mot ytterst mediokert motstånd ställs man under måndagskvällen inför en betydligt större utmaning - kamratmöte på Gamla Ullevi.

IFK Göteborg
Efter 15 omgångar ligger Blåvitt på en elfteplats i tabellen, farligt nära kvalstrecket. Trots det har spelet sett bra ut. Bortsett från enstaka försvarsmissar och en oförmåga att förvalta målchanser spelar man det grundspel som Poya eftersträvar på ett tryggt sätt.
 
Senast mot Kalmar släppte Blåvitt tidigt in 1-0 alldeles för enkelt. Sedan kunde man kvittera efter en fin omställning som förde tankarna till fjolårets säsongsstart.
 
Det talas ofta och mycket om att den blåvita trenden snart kommer vända och att det bara krävs en kämpaseger för att det ska lossna för Blåvitt. Det vore lägligt om det trendbrottet kom nu efter 15 omgångar. Då kan man gå in i den andra halvan av säsongen med självförtroende och framåtanda. Kanske finns det en chans imorgon mot ett formsvagt Norrköping.
 
Aiesh och Farnerud är båda tillbaka och med i matchtruppen, men Alexandersson, Bjärsmyr och Kharaishvili saknas fortfarande.
 
IFK Norrköping
Kamraterna från Östergötland inledde säsongen starkt och var länge serieledande. Med bland andra en av Allsvenskans bästa målvakter i Isak Pettersson, den isländske supertalangen Isak Bergmann Johanneson och individuell spetskvalitet i Sead Haksabanovic såg det ut som att ingen skulle kunna sätta stopp för 2020 års Peking.
 
Men nu är Norrköping inne i en formsvacka där man förlorat tre matcher i rad och inte vunnit på fem matcher. Man ligger på en betydligt mer säker plats i tabellen än Blåvitt, men stämningen hos supportrarna i Norrköping är inte mycket bättre än stämningen i Göteborgslägret. Vissa kräver till och med tränare Jens Gustafssons avgång.
 
Matchen i matchen
Båda klubbarna sitter på varsin målvaktsjuvel som är nyckelspelare för sitt lag. Dessutom är Göteborg och Norrköping två lag som skapar många målchanser, vilket betyder att målvakterna troligtvis kommer få det svettigt. Därför står matchen i matchen mellan Giannis Anestis och Isak Pettersson.
 
 
Senaste mötet slutade 3-1 till Norrköping och Blåvitt blev totalt sett, måste man ändå erkänna, utspelade och Norrköping vann rättvist. Blåvitt kommer vara revanschsugna och nu är Norrköping i ett helt annat mentalt läge än vad de var då. Förhoppningsvis kan Blåvitt utnyttja Norrköpings formsvacka och så att säga sparka på dem när de redan ligger ner. Det vore en bra start på säsongens andra hälft.
 
Tid: 17 augusti, 19.00
Plats: Gamla Ullevi
Domare: Victor Wolf

Simon Eek2020-08-16 14:30:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg