Lagbanner
Inför IFK Göteborg - Landskrona "Tävlingssäsongen börjar!"
Förra året mötte Blåvitt Landskrona i en träningsmatch inför gruppspelet i Svenska Cupen. Nu möter man istället Landskrona i gruppspelet!

Inför IFK Göteborg - Landskrona "Tävlingssäsongen börjar!"

Blåvitt är åter på svensk mark och imorgon är det dags för tävlingspremiär mot Landskrona BoIS när Svenska Cupen inleds. Kan Blåvitt, med 3 förluster i ryggen, vara som bäst när det gäller och börja vinna när det vankas tävlingsmatch? Svaret får vi imorgon klockan 13:00.

Äntligen tävlingspremiär och äntligen tillbaka till den blåvita läktaren. Svenska Cupen är en anrik turnering som IFK Göteborg tycks ha lättare för än Allsvenskan på senare år. Fyra cuptitlar sedan det senaste SM-guldet säger det mesta. Imponerande eller usla siffror beror såklart om man väljer att se det med Svenska Cupen- eller Allsvenskan- glasögon. I år är Cupen en god möjlighet för Blåvitt att få en europaplats, men då krävs det en bra start imorgon. Med tanke på att endast 1 lag från gruppspelet avancerar vidare till kvartsfinal är det vinster som krävs. På pappret ser det ut att bli en gruppfinal mot Mjällby hemma på Valhalla, förutsatt att Blåvitt och Mjällby gör det de ska. Morgondagens motstånd hör hemma i Superettan och kommer från en fjolårssäsong där man slutade 6:a, bara 4 poäng bakom kvalplatsen. Värt att nämna är att den före detta Blåvittspelaren, tillika mellanbrodern Dahlqvist, Edvin numera spelar i Landskrona. Efter att han inte fick förlängt kontraktet 2020 värvades Edvin Dahlqvist av Qviding, innan han i år landade i Landskrona. Förmodligen är han extra sugen på att vinna mot klubben som inte trodde på honom.

Blåvitts senaste match mot Lokomotiv Moskva var ett hack upp jämfört med de tidigare träningsmatcherna, åtminstone i cirka 65 minuter. Sedan klappade Blåvitt ihop och släppte in 3 mål på kort tid. Trots förlust med 4-2 kan Blåvitt ta med sig positiva saker, till exempel att man spräckte målnollan.

Imorgon lär vi få se ett hungrigt IFK Göteborg, som från minut 1 trycker gaspedalen i botten. Det fick vi, tillsammans med stundtals hög press, se i samtliga 3 träningsmatcher. Förhoppningen är att Blåvitt ska köra över Landskrona och få med sig en skön känsla in i tävlingssäsongen 2022. Däremot tenderar blåvita tävlingspremiärer att vara aningen skakiga, inte minst i fjol när man låg under mot Sandviken (hemmahörandes i Divison 1) 2 gånger om. Blåvitt lyckades tillslut vinna den matchen och har således inte förlorat en premiärmatch i Svenska Cupen sedan återinförandet av gruppspel säsongen 2012/2013. Förhoppningsvis klarar Blåvitt att hålla liv i den positiva sviten.

I skrivande stund finns ingen trupp publicerad, men vi lär få se en liknande startelva som i senaste matchen mot Lokomotiv. Spännande blir att se om Patrik Karlsson Lagemyr är med i truppen efter ett långt skadehelvete. Comebacken närmar sig, han tränar för fullt och avslutade, enligt BBPodd, onsdagens träning med ett mål i matchspelet. Utöver Paka ska det bli intressant att följa Warner Hahn. Förhoppningsvis har han kommit in mer i truppen och kan stå för en bättre insats än senast. Hållen nolla vore fint, både för backlinjen och Hahn mellan stolparna. Imorgon, söndag, är det alltså dags för tävlingspremiär. Avspark klockan 13.00 på Valhalla. Om jag själv tillåts spekulera tror jag att Blåvitt vinner matchen med 3-1.

Mot 3 poäng!
 

Arvid Larsson2022-02-19 16:25:43

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg