Lagbanner
Bravida Arena, 2023-02-20 18:30

IFK Göteborg - Utsiktens BK
3 - 2

Inför IFK Göteborg – Utsiktens BK
Tävlingspremiär mot Utsikten när Svenska Cupen inleds för IFK Göteborgs del

Inför IFK Göteborg – Utsiktens BK

Efter drygt tre månaders uppehåll är det återigen dags för IFK Göteborg att spela tävlingsmatch. Svenska cupen och derby mot utsikten är det som gäller. Nu är det upp till bevis, hur bra är Blåvitt i dagsläget?

Hittills har det blivit fyra träningsmatcher för Blåvitts del, seger mot Degerfors och Tromsø, kryss mot Halmstad och förlust mot danska Viborg. Även om Blåvitt startat med bästa möjliga lag i dessa matcher är det träningsmatcher som egentligen inte skvallrar särskilt mycket om var man står. 

Särskilt spännande blir det att följa hur nyförvärven ter sig i tävlingssammanhang, framförallt stjärnvärvningen Elias Hagen. Han har fått spela i samtliga träningsmatcher och stundtals imponerat stort. Framförallt stod han för ett kanonmål mot Tromsö, “experternas” sågning till trots. 

Skadeläget är något oklart, förhoppningsvis har klubben varit extra försiktig under försäsongen. Det är nog inte helt otänkbart att de flesta namnen är tillbaka från skadelistan nu när det verkligen gäller. Den enda som känns långt från spelklar är Anders Trondsen, som ännu inte gjort en minut i den blåvita tröjan. Även Sebastian Eriksson är ännu inte i full träning. Dessutom sägs Sebastian Hausner ha missat dagens träning av ”privata skäl”, enligt Fotbollskanalen. 

Trolig startelva
                     Dahlberg
Ohlsson - Carlén- Bångsbo - Wendt
               Svensson - Hagen 
        Markovic - Carneil -  Norlin
                    Abdullahi

Utsikten stod för en imponerande fjolårssäsong där man slutade 11:a som nykomlingar. Nämnvärt är också att Blåvitt bekantingen Martin Smedberg-Dalence är assisterande tränare i Utsikten. Dessutom gjorde han sin sista match som spelare i fjol, mot just Blåvitt. Den matchen slutade 1–1 efter att Utsikten tagit ledningen i första halvlek. 



I övrigt finns blåvita ansikten som Alexander Faltsetas och Karl Bohm i truppen, varav den sistnämnda är en av lagets största offensiva hot. I år har Utsikten spelat två träningsmatcher där man förlorade mot både Öis och Gais. 

Känslan är att gruppsegern står mellan IFK och IFK, Göteborg och Norrköping alltså. Utsikten och Gais är två lag man ska vinna mot, för att sedan göra upp om gruppsegern i sista omgången. Lite speciellt är det visserligen för Blåvitts del, ett derby mot Gais är alltid ett derby mot Gais och således lär det bi en tuff match. 

Vinna eller försvinna imorgon mot Utsikten, om undertecknad tillåts spekulera tippar jag slutresultatet till 3-1, seger för Blåvitt. Har ni ännu inte köpt biljett kan ni göra det här: https://ifkgoteborg.ebiljett.nu/ 

Avspark 18:30 på Bravida Arena

Arvid Larssonnils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042023-02-19 15:57:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg