Lagbanner
Finnvedsvallen, Värnamo, 2023-10-23 19:00

IFK Värnamo - IFK Göteborg

Inför IFK Värnamo - IFK Göteborg

Inför IFK Värnamo - IFK Göteborg

Ett möte där Värnamos allsvenska plats redan är säkrad tack vare Sirius vinst igår mot BP. Nu återstår att se om Blåvitt kan profitera på helgens nästintill ultimata resultat för vår del i bottenstriden. (Enda "missräkningen" var att Mjällby "bara" klarade kryss borta mot HBK) Blir det inte minst en poäng idag, så måste det sägas vara lite av att vaska det arbete som Kalmar, Sirius (indirekt Sögaard) och Mjällby satte heder och ära i att utföra.

Båda lagens form är snarlik men dock liten favör till Värnamo med sina 79% på de sju senaste matcherna mot Blåvitts 71% på lika många matcher.
Blåvitt har tyvärr Thordarsson avstängd till den här matchen och det ser ut att bli Hussein Carneil som kliver in i hans ställe samt att Kåhed då kliver över till andra kanten för att bereda plats åt Carneil. (Viss brasklapp för att Jens möjligen vill säkra upp lite mer och då istället använder den eminente trotjänaren Sebastian Eriksson, vilken högst troligt är enormt spelsugen efter en längre tids bänknötande.)


I matchtruppen återfinns den här gången Anders Trondsen vilken gjorde en väldigt solid match i U21-serien mot Häcken. Däremot ser vi ingen Eman Markovic trots dennes 3st mål på ett kort inhopp i nyss nämnda match. (Det råder delade meningar hos den blåvita publiken huruvida man ska se målen som en garant för en bra insats eller att man även skall gå på själva spelet och matchens kvalité när ett stort antal byten skett.)


Hos Värnamo råder det istället delade meningar om huruvida deras senaste matchvinnare tillika tvåmålsskytt i mötet mot Norrköping ( Ajdin Zeljkovic) är avstängd eller ej och då på grund utav 3st gula kort inom ett visst tidsspann. Jag tar här rygg på Alltid Blåvitts rutinerade redaktör och slår fast att Zeljkovic de facto är avstängd. Vilket så klart är ett kännbart avbräck för Värnamo. (Ersätter gör troligen en mittfältare i form av Marco Bustos)  Däremot är det för deras del glädjande, att både Thern och Engvall börjat hitta form igen och vad dessa båda spelare besitter för kvalitéer när de presterar i rätt ände av prestationsnivån, det känner vi alla till.


Det vi redan nu kan slå fast, är att Gustav Svensson kommer att göra en riktigt jäkla bra match. (Är så övertygad om det, att hade det funnits som "betting"-lir hos spelbolagen, så hade det lagts hus och hem på det. Kanske även en arm eller två...)




Trolig startelva som följer med Pontus Dahlberg i mål och ifrån höger till vänster följande utespelare:

                    Emil Salomonsson, Gustav Svensson, Sebastian Hausner, Oscar Wendt
                                    Lucas Kåhed, Adam Carlén, Hussein Carneil
                                 Thomas Santos, Astrit Selmani, Arbnor Mucolli






Tid 2023-10-23 kl. 19:00
Plats Finnvedsvallen
Domare Kristoffer Karlsson


 

Fredrik Ekdahl2023-10-23 14:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg