Lagbanner
Inför Östersunds FK - IFK Göteborg: Fastställs höstens målsättningar här?
Blir IFK Göteborg ett starkare lag med supportrar på läktarna?

Inför Östersunds FK - IFK Göteborg: Fastställs höstens målsättningar här?

I andra omgången efter Allsvenskans återstart efter fotbolls-EM ställs IFK Göteborg inför Östersunds FK borta. Matchen blir lagets tredje match under nye tränaren Mikael Stahre, vars nyckelord “frenesi” allt mer satt sin prägel på laget. Blåvitt föll senast mot Elfsborg efter ett sent segermål för bortalaget, men förhoppningsvis kan man trots det resa sig i bottenmötet med Östersunds FK.

IFK Göteborg

IFK Göteborg präglades under vårsäsongen av många skador på viktiga nyckelspelare, men flera av dessa kunde spela från start mot IF Elfsborg, och åter andra kunde göra åtminstone några minuter och lär kunna fortsätta på samma spår mot Östersund. IFK Göteborg har ännu inte släppt sin trupp, men baserat på skaderapporten från Elfsborgsmatchen lär laget sakna Simon Thern, Patrik Karlsson Lagemyr och sannolikt någon eller båda av Kevin Yakob och Pontus Wernbloom. Det har ryktats mycket om Alhassan Yusuf under veckan, och det är därmed inte omöjligt att nigerianen skulle kunna komma att avstå denna match för eventuella belgiska förhandlingar.

Mot Östersund är IFK Göteborg pressat att prestera. En förlust vore direkt förödande för såväl lagmoral som sett till tabellen där vad som i dagsläget är en bottenkonkurrent skulle kunna ta steget förbi Göteborgskamraterna. Även ett oavgjort resultat vore dock för klent sett till motståndarlagets nivå och att det enligt Oscar Wendts ord ska vara ett rent skämt att Blåvitt ligger där man ligger med den trupp man har att tillgå. Varken Wendt eller Berg kan delta i matchen, men den avgör sannolikt om deras tillskott ska fokuseras på ett räddat kontrakt eller ett återtåg mot högre placeringar i tabellen.

Östersunds FK

Dagens hemmalag är svårscoutat. Tidigare hemmamöten med IFK Göteborg har allt som oftast inträffat när tabellen varit i stort sett avgjord, och den svartröda klubben har inte gjort sig känd för någon större sportslighet eller professionalism utan har snarare gått på semester tidigt. Förra året slutade mötet 4-0, och dessförinnan blev det 7-1 till det gästande Blåvitt. Denna gång möts lagen dock nära seriens mittpunkt kalendermässigt, och troligen är det då ett mer upptaggat hemmalag som bjuder till kamp. Trots transferförbud och ständigt kaos kring föreningen har jämtarna lyckats hålla en acceptabel allsvensk nivå och endast en poäng skiljer de två klubbarna åt i tabellen. Det återstår att se hur det ser ut efter söndagens match.

Trolig startelva (4-5-1):

Giannis Anestis

Alexander Jallow - Carl Johansson - Mattias Bjärsmyr - Yahya Kalley

Hosam Aiesh - August Erlingmark - Tobias Sana - Alhassan Yusuf - Gustaf Norlin

Kolbeinn Sigthorsson

Matchen
Plats: Jämtkraft Arena
Tid: 17:30
Domare: Glenn Nyberg


 

John Fhager2021-07-11 01:00:01

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg