Lagbanner
Jesper Tolinsson klar för Lommel

Jesper Tolinsson klar för Lommel

Dagen innan Blåvitt ska hålla medlemsmöte släpper föreningen nyheten att Jesper Tolinsson är klar för belgiska Lommel, en affär som enligt GP ska ge Blåvitt 25 miljoner.

Det har ryktats sedan en tid tillbaka att Jesper Tolinsson är klar för Lommel i Belgien och enligt flera källor har affären varit klar sedan länge, men föreningarna har bara inte kommunicerat ut något. Idag blev det dock officiellt att Jesper Tolinsson går till Lommel nästa sommar.
 
Den unga mittbacken kommer alltså vara kvar i Blåvitt i ytterligare 9 månader.
 
Enligt GP får Blåvitt 25 miljoner för sjuttonåringen som anses vara en av sin generations mest lovande mittbackar. Lommel är kanske inte känt som en Belgisk storklubb men föreningen ingår i ”City Group” koncernen som även äger bland annat Troyes i Frankrike, New York City i MLS, Melbourne City i Australien, och framför allt då, Manchester City i Premier League.
 
Det har de senaste åren blivit allt vanligare att flera olika lag i olika ligor ägs av samma koncern och att spelare då får flytta mellan de olika föreningarna. En lösning som gör lag som Lommel får mer resurser till att köpa in och utveckla unga lovande spelare, i utbyte mot att Manchester City kan plocka över spelarna i princip gratis ifall de skulle slå igenom.
 
Att nyheten släpps just idag är kanske inte så underligt med tanke på att föreningen håller medlemsmöte imorgon (onsdag den 28:e Oktober). Föreningen har flera gånger uttryckt att man siktar på ett noll-resultat för året, en målsättning som blir betydligt mer trovärdig om siffrorna om 25 miljoner kronor för Tolinsson skulle stämma.  Med tanke på den tuffa sportsliga säsongen är det säkert väldigt skönt för föreningen att kunna presentera lite positiva nyheter.   

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-10-27 16:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg