Lagbanner
Strandvallen, 2023-09-24 15:00

Mjällby - IFK Göteborg

Inför Mjällby AIF – IFK Göteborg: "Kaffe kaka (i vad som borde varit) tre raka...."
IFK Göteborg ställs mot Mjällby AIF under söndagseftermiddagen.

Inför Mjällby AIF – IFK Göteborg: "Kaffe kaka (i vad som borde varit) tre raka...."

Idag ska inte ens en eventuell "Fredrik Klitte" till domare kunna rå på oss. Det är i vart fall vad man hoppas på som blåvittsupporter idag inför Mjällby borta. En match som säkerligen inte kommer att bli någon lättsmält historia.

Det skvallrar åtminstone Mjällbys senaste två insatser om med två stycken raka vinster på bortaplan, först mot Kalmar och därefter mot IFK Norrköping.
Vi har väl knappast heller glömt den olidligt usla insatsen i vårt hemmamöte mot blekingelaget...
Den insatsen tillsammans med hemmamötet mot Varberg på GU respektive Sirius borta, var på en nivå som man helst aldrig mer vill behöva uppleva.

Men som vår jubilerumsfirande kung sa, "nu tycker jag att vi vänder blad" och fokuserar på vilka som kan tänkas ställa upp i startelvan för vårt kära blåvitt.

Berg är tyvärr alltjämt inkapaciterad av sin slitna lekamen och kommer mycket möjligt, aldrig mer att förgylla vår tillvaro under 90 minuters fotbollsmatch.
Vilket leder oss in på hans möjliga ersättare och då faller lotten på Astrit Selmani och Gustaf Norlin. Norlin ådrog sig en liten skavank under senaste U21-matchen mot Skövde, men enligt tränare Askou så ska det inte vara någon fara med Norlin och han är redo att starta matchen. Det kan mycket väl bli som så, att Norlin kliver rätt in på Selmanis plats och att vi istället får se Selmani göra ett inhopp sista 35 minuterna.

In i startelvan går även (så som de senaste träningarna har sett ut) Hussein Carneil vilken i så fall antas peta Lucas Kåhed på mittfältet.
Med Carneil får vi förhoppningsvis in en möjliggörare till att knyckla upp det ramstarka försvaret hos Mjällby. Det kan möjligen ske till bekostnad av en något svagare defensiv (där Kåhed har gjort ett fullständigt formidabelt jobb) då Carneil än så länge inte gjort sig känd som någon som brinner för att ta jobbet hemåt.

Just försvaret hos Mjällby kan mycket väl bestå utav bland annat två stycken fd blåvittspelare iform av Tom Petterson och Rasmus Wikström. Uttrycket "släkten är värst" är ju något som vi alltför ofta fått känna på eller det känns så i vart fall. Mjällby gör inte så mycket mål framåt men hamnar man väl i underläge mot de, då är de ytterst svårforcerade.


Möjlig startelva ser ut som följande med Pontus Dahlberg i mål och ifrån höger till vänster:
Backlinje Emil Salomonsson, Gustav Svensson, Sebastian Hausner, Oscar Wendt
Mittfältet Kolbeinn Thordarson, Adam Carlén, Hussein Carneil,
Anfallet Thomas Santos, Gustaf Norlin och Arbnor Mucolli.

Tid 15:00
Plats Strandvallen
Domare Adam Ladebäck

Fredrik Ekdahl2023-09-24 11:54:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg