Lagbanner
Klart: Aiesh lämnar Blåvitt

Klart: Aiesh lämnar Blåvitt

Det kom inte som en överraskning, men under måndagsaftonen bekräftade Hosam Aiesh att han lämnar IFK Göteborg.

Den numera syriska landslagsmannen Hosam Aiesh har spelat för IFK Göteborg sedan sommaren 2019, men nu har 27-åringen tackat Kamratgården för sig. Hans avtal går ut vid årsskiftet vilket betyder att Aiesh kommer lämna som bosman när transferfönstret öppnar i vinter.

Nu är det tid för mig att tacka för mina år här i IFK Göteborg. Vidare vill jag tacka alla spelare, ledare och våra fantastiska supportrar som har varit där för oss i vått och torrt. All lycka till samtliga i organisationen”, skriver Hosam Aiesh på sin instagram.



Aiesh fostrades i Azalea BK innan han skrev på för BK Häcken, där han också gjorde sin seniordebut i Svenska Cupen 2013. Inför 2015-säsongen flyttade Aiesh till Östersund och skördade stora framgånger under Graham Potter, med mål borta mot Arsenal i Europa League som främsta merit.

2019 lämnade han överraskade Norrland för Blåvitt, som pungade ut ett stort belopp för den då 24-årige yttern. Succén i Göteborg uteblev dock och Aiesh har flera gånger hamnat i disciplinära bekymmer med IFK. Så sent som i höstas rapporterades han som avstängd internt från att medverka i seriematchen mot Sundsvall.

Alltid Blåvitt vill tacka Hosam Aiesh för 109 matcher, 12 mål, 15 assist och 1 cupguld i den blåvita tröjan.

Philip Semmlerphilip.semmler@svenskafans.com@philipsemmler2022-11-07 19:50:29
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg