Lagbanner
Lär känna Blåvitts nya bläckfisk!
Gustaf Norlin gjorde mål i sin debutmatch mot Degerfors IF.

Lär känna Blåvitts nya bläckfisk!

Vem är Blåvitts nya ytter, och hur är den 24-årige Lidköpingssonen på träning? Vi tar tempen på Gustaf Norlin, nyförvärv från Varberg.

Vissa nyförvärv är mer kända i Göteborgskretsar än andra. Ett av de mindre välkända namnen är Gustaf Norlin, som för bara två år sedan spelade i division 1 med Skövde AIK. För att lära känna honom lite bättre har vi ställt några frågor till Stefan Strind, Gustafs tränare i Skövde AIK, där den snabba resan uppåt startade.

Hallå Stefan! Hur är Gustaf som person?

Gustaf är en oerhört lojal människa, alltid glad och fötterna på jorden. Han har en vinnar mentalitet på rätt sätt. Han besitter väldigt goda fotbollskunskaper kring spelet fotboll och är i mina ögon en blivande lagkapten. Han hamnar inte i några konstiga situationer men han är en tjurig jävel när det går emot honom i poängspel i dess olika spelformer men alltid med glimten i ögat.

Vad är en typisk Gustaf Norlin-aktion?

När Gustaf är i aktion så är det 2 saker som jag tycker utmärker honom. Offensivt så är han en riktig djupledslöpare (2 vägsspelare) och har efter hand med sin spelförståelse börjat löpa mer rätt och energisnålare.

I det defensiva så är han som en bläckfisk då han med sin gängliga kropp alltid får med sig bollen på något konstigt sätt och det är typiskt Norlin. Jag skojade med honom att han borde ha nr 8 på ryggen och då syftar jag på bläckfisken alla armar.

Vad ska motståndarförsvaren akta sig för när de möter Gustaf?

Motståndarna kommer att få det jobbigt med hans djupledslöpande och sen med hans förmåga att krångla sig ur många konstiga situationer då han är oberäknelig/avig i situationer kring bollen. Han har ju även visat att han kan skjuta lite lurigt med sin vänster fot.

Vad har saknats mest (och kanske minst?) sedan han gått vidare i karriären?

Det man saknade mest när han lämnade för Varberg är hans kunskap som fotbollsspelare. En klok spelare som får med sig övriga i laget att fortsätta jobba hårt och tro på framgångar. Gustafs arbetskapacitet smittade av sig och det såg man tydligt med de resultat vi gjorde. Även vid taktiska inslag så hade han en förmåga att se det på plan och förmedla det till sina lagkamrater.

Det man saknade minst är väl hans grinighet vid vissa stunder när vi hade poängspel eller när han blev bortdömd av oss ledare, hehe. Men som jag nämnde tidigare så hade han alltid glimten i ögat och man kunde vara lite retsam som ledare.

Det är bara att önska honom all lycka i framtiden, detta är han värd!

Tack, Stefan!

 

John Fhager2021-02-15 18:40:11
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg