Lagbanner
Lär känna Blåvitts nya pingis-ess!
William Strömberg, dialektimitatör från Stockholm, blir IFK Göteborgs nya assisterande tränare med fokus på videoanalys.

Lär känna Blåvitts nya pingis-ess!

IFK Göteborg har inför årets säsong gjort klart med 32-årige assisterande tränaren William Strömberg, som närmast kommer från Linköpings FC. För att lära känna honom lite närmare har vi intervjuat Olof Unogård, tidigare chefstränare i Linköping, om vad det är för person Blåvitt fått in i organisationen egentligen.

Hej Olof! Hur är William Strömberg som person?

– Som person är Wille snäll och omtänksam och är duktig på att få människorna runt sig att må bra. Han tar sig tid för alla och intresserar sig alltid för människan bakom yrkesrollen, inte minst spelarna.

Vad är en typisk Strömberg-övning?

– En typisk Strömberg-övning skulle jag säga är någon form av riktningsstyrd possession/spelövning, antingen via små mål på kortsidorna eller vanliga mål och målvakter. Alltså väldigt funktionellt och nära matchen. Ofta med någon liten regel för något av lagen beroende på vad temat för träningen/övningen är. Han är bra på att locka fram och iscensätta exakt de scenarior han vill träna på. Överlag en väldigt skicklig coach på träningsplanen.

Vilket tips kan du ge IFK Göteborgsspelarna för att hamna på Strömbergs goda sida?

– Wille älskar att skoja och driva med folk, så en rå men hjärtlig jargong är vägen till hans hjärta. Har man dessutom en rolig dialekt eller brytning kommer Wille driva med dig oavsett om du vill eller inte.

Vad kommer saknas mest (och kanske minst?) när William nu går till IFK Göteborg?

– Det jag kommer att sakna minst är hur han förnedrade mig i våra dagliga pingis-matcher. Vi lämnade LFC samtidigt så framförallt kommer jag sakna att inte träffa honom varje dag. Det är en fin människa och vän. Det är bara till att gratulera Blåvitt. En oerhört kompetent tränare som jag vet kommer göra bra ifrån sig.

Stort tack, och lycka till under det kommande året!
 

John Fhager2021-01-24 09:18:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg