Lagbanner
Läsarnas matchtröjor: "Budskapet är 11 smalare ränder samt ränder på axlarna"
Joacim Ohlsson skickar in ett väl genomarbetat förslag på ny matchtröja där han gjort plats för sponsorer och namn på tröjorna

Läsarnas matchtröjor: "Budskapet är 11 smalare ränder samt ränder på axlarna"

På onsdag den 24:e Mars presenterar Blåvitt årets nya matchtröja. Som uppladdning för det har Alltid Blåvitt låtit läsarna skicka in förslag på sina drömställ inför den kommande säsongen.

Lite olika förslag har kommit in, med lite olika tankar kring utformningen på tröjan. Som vi nämnde när vi utannonserade tävlingen finns det regler som Blåvitt måste förhålla sig till när man tar fram den här typen av tröjor, men det är inget läsarna behöver förhålla sig till, även om en läsare var väldigt noggran med att göra plats för den reklam som är på dagens matchtrlöjor! 


Först ut är Ängel 4231 som skickat över en hemmatröja som visas upp av ett av årets nyförvärv. 
Läsaren skriver följande om tröjorna 
"Äntligen en blåvit tröja med 11 ränder och ränder även på armarna/axlarna!  Med inspiration från de äldre matchtröjorna (80-90 tal). Ignorera photoshoputförandet, felaktiga färger och detaljer - mitt budskap är dock: 11 smalare ränder samt ränder på axlarna/armarna (likt tidigare tröjor)."


 



Joacim Ohlsson, som flera kanske känner igen från Twitter, där han publicerat flera olika förslag på matchtröjor. Här har han varit noga med att se till att de logotyperna som är på dagens matchtröjor får plats och fungerar på ett bra sätt, allt för att göra tröjorna så realistiska som möjligt. 

Hemma


Borta


Tredjeställ

 

Läsaren Oskkar skickar in tre förslag som bygger på den mall Alltid Blåvitt tog fram för underlätta för läsarna att måla in något. 

Oskkar beskriver sina tröjor såhär:
"Jag kunde inte med att använda mig av lejongult som accentfärg i hemmatröjan, det är en för mörk ton. Stadgarna är för rigida i mitt tycke. Bortastället är inspirerad av Västsvenska flaggan (vet att Norrköping gjorde något liknande men jag tänkte mer på Inter Milans ställ med Milanos flagga) samt tredjestället utgick från vårt orangea bortaställ under slutet av 90-talet och utvecklades till detta. I denna version är klubbmärket centrerat för att få lite mer retro-feeling.

Hela bidraget heter "Danmark" av ingen annan anledning än att jag tänkte på vårt grannland i väster när jag skapade tröjorna. Inte drog inspiration ifrån utan bara satt och tänkte på Danmark helt enkelt. "

Hemmaställ


Bortaställ


Tredjeställ

 

Alltid Blåvitts egen Adrian Pihl Spahiu slinker in med följande förslag

Hemmatröja


Hemmatröjan är kanske inte så mycket att säga om. För mig var det viktigt att ränderna går hela vägen över axlarna, och att det blir ränder även på ärmarna. Jag gillar också när kragen kan få lite av en rand, så lade till en vit kant på kragen. Slängde även på en lejongul söm längst ut på ärmarna. Det är ju trots allt en av Blåvitts tre huvudfärger. Gillar också när tröjorna har lite mer vitt än blått i. I och med att byxorna och strumporna är blå vill jag skapa lite mer vit balans genom att låta armslutet vara i vitt. 



Bortatröja
Jag har alltid varit väldigt svag för vita bortaställ, men ville ha något som knöt an till att Blåvitt ändå är en blåvitrandig förening. Tog därför inspiration i det klassiska Frölunda-stället, och gjorde en i huvudsak vit tröja, med tunna blå linjer. I min värld är det så lite blått att tröjan bör ses som en vit tröja, men ändå så pass mycket att det fortfarande är tydligt att det är ett Blåvitt lag som spelar. 



Tredjeställ
Lejongult ställ som tar inspiration dels från de gamla "Sampdoriaställen" från mitten av 1990 talet, men även från Västra Götaland/Göteborgs flagga. Proportionerna är inte helt rätt, men kändes mest passande för en tröja (rent tekniskt sett så är flaggan, nerifrån och upp, uppdelad i 16-delar där 6/16 är gult, 1/16 blått, 2/16 vitt, 1/16 Blått och 6/16 gult igen.) Hela randen är alltså lite för smal och de blå ränderna är för smala gentemot den vita randen, men eftersom jag ville att det skulle vara en överhängande gul tröja, samtidigt som den blå sponsorloggan på bröstet bidrar med mer blått och jag ändå ville ha balans mellan blått och vitt, blev det såhär. 


Vilka förslag tycke ni vad bäst? Hur vill ni att Blåvitts matchtröjor ska se ut i framtiden? Kommentera nedan! 

Alltid Blåvitt2021-03-22 17:30:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg