Matchrapport efter Österlen FF - IFK Göteborg (0-3)
Blåvitt besegrade Österlen FF på bortaplan med 0-3. En av matchens giganter var Tobias Sana som stod för två målgivande passningar.

Blåvitts motstånd i Svenska cupen-kvalspelet skulle vara division 1-nykomlingen Österlen FF. Som vanligt i dessa matcher går Blåvitt in som storfavorit och har egentligen bara allting att förlora. Men skrällar har skett, däremot inte ikväll. Blåvitt besegrar Österlen med stabila 0-3, och är därmed klara för svenska cupen i vår.

Ett kontringsstarkt Blåvitt i första halvlek

Det var ett något ofokuserat Blåvitt under matchinledningen. En hel del slarv som öppnade upp för hemmalaget Österlen. Hemmalagets Ahmad fick matchens första läge strax utanför straffområdet, men han lyckades inte trycka bollen under ribban.

Det skulle inte dröja mer än knappa fem minuter innan första målet var presenterat. Efter en crossboll av Bjärsmyr, kunde Norlin snappa upp bollen efter slarvig nednick av Österlens-backen. Med en snabbhet och ett mod, lyckades Norlin få en tå på bollen som rullade in bakom Festim Bytyqi. 1-0 och Norlins första tävlingsmål i den Blåvita tröjan var ett faktum.

Bara minuterna efter var Alexandersson en stolpträff från att utöka ledningen. Men istället skulle Robin Söder stå som 2-0-målskytt, med 14 minuter på matchtavlan. Efter fin soloprestation av Sana, fick Söder bollen i en fri yta i straffområdet, som enkelt rullade in matchens andra mål.

Blåvitt var inte särskilt bollförande i matchen, men desto hetare på kontringarna. Söder var sånär att skicka in sitt andra i matchen efter fint inlägg av Jallow. Ribban var det som stod i vägen den gången.

Det kunde mycket väl ha stått 3-0 innan halvtidsvila. Alexandersson lade upp bollen fint till Sana, som vad det såg ut som rullade in trean. Men Österlens Jakobsson stod för en imponerande prestation när han på hockeymanér lyckades rädda bollen på mållinjen.

Händelsefattig andra halvlek

Fyra minuter in i halvleken fixade Wendt en frispark i bra läge. Sana stegade upp och skickade iväg en lysande frispark, men en strålande räddning av Bytyqi som tippade bollen i stolpen. På returen kunde däremot Aiesh stöta in bollen i mål.

Blåvitts första byten kom med dryga 30 minuter kvar att spela. Wendt och Erlingmark byttes ut, och ersattes av Kalley och Ambroz. Tätt därefter genomfördes även två ytterligare byten. Bjärsmyr och Söder ut, Johansson och Yakob in.

Den andra halvlek var av betydligt hämndelsefattigare slag. Blåvitts femte byte kom efter skadekänning på Aiesh. In kom Dahlqvist.

Österlen gjorde ett sista försök till forcering med tio minuter kvar av ordinarie tid. Men Blåvitt skulle helt enkelt vara numren större. Matchen slutade med komfortabla 0-3 till Blåvitts favör.