Lagbanner
Ny dokumentärpodd, årsmöten och cupspel. Vad händer i den blåvita sfären just nu?
Blåvitts damlag stod för en styrkedemonstration när de slog Lerum med 6-1.

Ny dokumentärpodd, årsmöten och cupspel. Vad händer i den blåvita sfären just nu?

Även om det är ett tag kvar till den Allsvenska premiären har det börjat röra sig en del i den blåvita sfären nu. Här går Alltid Blåvitt igenom några saker som händer de kommande veckorna.

Ny Dokumentärpodd
Idag släpps det första avsnittet av den nya poddsatsningen Team Stahre, där Joakim från BBpodd försöker komma närmare inpå Blåvitt, och framför allt den blåvita tränarstaben med Mikael Stahre i spetsen. Alltid Blåvitt fick förhandslyssna på det första avsnittet och kan konstatera att det är en mer ”fokuserad” podd än tidigare nämnda BBpodd. Upplägget påminner närmast om t ex P3 Dokumentär snarare än en vanlig supporterpodd. Första avsnittet finns här på´Spotify

Årsmöten
Både Supporterklubben Änglarna och IFK Göteborg kommer ha årsmöten i runt månadsskiftet Februari/Mars. Först ut är Änglarna som har årsmöte den 27:e Februari 14:30 på Restaurang Olivedal. Supporterklubben kommer även föregå med gott exempel gentemot Blåvitt och kommer försöka ha ett hybridmöte där man kan delta både digitalt och på plats, med reservation för tekniska problem. Här kommer även årets ärkeängel tillkännages.

Några dagar senare är det dags för IFK Göteborg, som har årsmöte den 2:a Mars 18:00 på Elite Park Avenue. Det blir första gången på ett tag som mötet INTE hålls på Burgården, vilket kan vara värt att ha i minnet.

Cupspel
Även om det är långt kvar till Allsvenskan så drar årets tävlingssäsong igång i veckan. På söndag är det dags att återstarta Svenska Cupen (tekniskt sett började ju Cupen redan förra året, den första omgången i Juni och och Blåvitt gick in i omgång 2 i Augusti där man slog ut Österlen med 3-0) när Blåvitt tar emot Landskrona på Valhalla. Matchen börjar redan 13:00 så se till att dricka varannan vatten på lördagen! Övriga cupmatcher är mot Norrby i Borås lördagen den 26:e, och mot Mjällby på Valhalla den 6:e Mars. Endast gruppsegraren går vidare så, så alla matcher är av betydelse.

Damlaget
Där Blåvitts herrlag förlorat alla tre träningsmatcherna man spelat hittills har Damlaget gått desto bättre, och har tre raka segrar. 15-1 mot Varberg följdes upp av 14-1 mot Herrestad AIF, och senast 6-1 mot Lerums IS.

Där är den sistnämnda matchen av intresse då Lerum kommer spela i samma serie som Blåvitt i årets Div 2 spel. Lerum slutade förra året på en tredjeplats i Division 2, och missade precis kval. En värdemätare som ger goda förhoppningar inför årets säsong i Division 2. Annars förväntas den serien bli det första riktiga testet för Blåvitts damlag, som haft relativt lätta resor genom både Div 4 och Div 3.
 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2022-02-14 11:20:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg