Lagbanner
Ny motståndare i Svenska cupen: Akropolis drar sig ur
Norrby IF blir troligtvis IFK Göteborgs nya motståndare i Svenska cupen.

Ny motståndare i Svenska cupen: Akropolis drar sig ur

Svenska cupen närmar sig och första gruppspelsmatchen är bara drygt två veckor bort. Då meddelar Akropolis att man drar sig ur tävlingen och lämnar därmed en plats tom i Blåvitts grupp. Ny motståndare ser ut att bli Boråslaget Norrby.

Säsongens första träningsmatch är avklarad och träningslägret i Marbella är igång. Nästa stop på vägen mot årets allsvenska är tävlingspremiären i Svenska cupen där det nu sker förändringar i blåvitts grupp. Den 26 februari skulle Blåvitt spelat borta mot Akropolis, men nu har Stockholmslaget dragit sig ur tävlingen. Anledningen till detta är fortfarande inte känd, men efter att Akropolis förlorade kvalet mot Skövde och åkte ur Superettan i höstas har laget dessutom blivt av med sin elitlicens och tvångsnedflyttade till division 2.

Detta innebär att en plats just nu står tom i Blåvitts grupp, men detta kan snabbt komma att ändras. Enligt SvFFs regler för tävlingen kommer den lediga platsen tillfalla det bästa förlorande laget i föregående omgång vilket i så fall skulle bli Norrby IF från Borås. I nuläget är dock ingenting bekräftat mer än att Norrby har blivit tillfrågade och det mesta tyder på att de kommer tacka ja till platsen. Besked väntas komma senast fredag förmiddag.

* Upptadering 4/2 10:38: Norrby bekräftar till Fotbollskanalen att de kommer ta över Akropolis plats

För Blåvitts del innebär förändringen att den bortamatch man skulle spelat i Stockholm istället kommer spelas i på Borås Arena, vilket får ses som en mer bekväm resa. Däremot ser svårighetsgraden på motståndet ut att skruvas upp istället. Förra säsongen slutade Norrby 4 i Superettan, på samma poäng som Helsingborg som tog kvalplatsen på målskillnad (efter att ha fått med sig en tveksam straff i slutminuterna av densista omgången). Norrbys trupp är inte den mest namnstarka, de som sticker ut är mittfältaren Ivo Pekalski (förflutet i Malmö FF samt BK Häcken) samt målvakten Anton Cajtoft som har ett fåtal U-21 landskamper på sitt CV. Fjolårets bästa målskytt Dijan Vukojevic, som slutade på delad 3:e plats i skytteligan med 15 mål, har man tappat till Degerfors

Ludwig Härlin2022-02-03 12:40:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg