Lagbanner
Officiellt: Calle på lån till Randers

Officiellt: Calle på lån till Randers

Calle Johansson lämnar Blåvitt efter två säsonger. Mittbackskuggen är klar för en utlåning till Randers till och med 30 juni, med en tillhörande köpoption.

Calle Johansson värvades till Blåvitt som bosman från Falkenberg inför säsongen 2021. Bortsett från en skadeperiod under den första vårsäsongen har han haft en gjuten plats i den blåvita backlinjen. Calle har genomgående imponerat med resoluta brytningar och starkt huvudspel. Just tack vare sitt huvudspel fullbordade han vändningen mot Sandviken i cupen 2021, sänkte på egen hand Mjällby samma höst och, framför allt, avgjorde mot Malmö FF på Gamla Ullevi förra hösten.

Nu väntar spel i danska Randers FC för mittbacken. Mikael Bomans, Joel Allanssons och Elmar Bjarnasons gamla klubb, där Jakob Ankersen numera spelar, ligger i skrivande stund på en sjätteplats i den danska Superligan. Man har slutat på just en sjätteplats de senaste två säsongerna och är därmed ett utpräglat mittenlag i ligan, som innehåller 14 lag. Den stora höjdpunkten på senare år var då man lyckades vinna cupen 2020/21, vilket ledde fram till gruppspel i Europa Conference League säsongen efter. Där lyckades man gå vidare som grupptvåa, men i den första slutspelsrundan åkte danskarna ut mot Leicester City efter totalt 2–7. Sedan 2018 tränas laget av Thomas Thomasberg (bra namn!).

Övergången är i första hand ett lån till och med 30 juni. Därefter har Randers en köpoption. Totalt har det blivit 64 matcher och fyra mål för Calle Johansson i den blåvita tröjan. "Det har varit ett privilegium att få spela på ett fullsatt Gamla Ullevi med fantastiska supportrar", säger Calle till den officiella hemsidan.

Alltid Blåvitt önskar Calle stort lycka till i Danmark – och välkommen tillbaka i framtiden, oavsett om det blir i sommar eller ej.

Mattias Wiklund2023-01-31 19:46:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg