Lagbanner
Ordföranden har ordet: Dags att dräpa ett spöke

Ordföranden har ordet: Dags att dräpa ett spöke

Vi alla är en del i och har ett ansvar att heja fram IFK till en efterlängtad seger mot Hammarby, tycker Änglarnas ordförande John Pettersson.

På måndag kväll den femtonde augusti 2022 spelar IFK Göteborg hemma mot Hammarby IF.
Ingen behöver längre höra historien om IFK Göteborgs senaste halva decennium av motgångar, men det finns faktiskt en poäng med att jämföra oss med Hammarby: där vår guldglans flagnat och vi studsat som en bergsget från kristopp till kristopp, har måndagens grönvita motståndare gjort en motsatt resa: från katastrofala Superettan-år till vad som kan beskrivas som en maktposition inom svensk fotboll. De har byggt långsiktigt och skapat sig en kommersiell potential som gör att de år från år är tydliga utmanare om pokalerna. Givetvis har de inte tagit något SM-guld än – det är trots allt Bajen vi pratar om – men kontrasten med IFK Göteborgs öden och äventyr sedan mitten på tiotalet är där.

På planen har detta motsatsförhållande visat sig med smärtsam tydlighet: jag minns inte senast vi ens gjorde en hygglig match mot Bajen. Jag har för mig att vi löste ett 0-0 med mersmak under Poya, men annars har de senaste årens drabbningar mest handlat om likbleka kapitulationer.
Just därför är måndagens match så otroligt viktig.
Vinner vi har vi inte bara bevisat för oss själva att IFK Göteborg 2022 är ett lag som är ”med på riktigt” däruppe.
Vi har chansen att bryta en åratal lång negativ trend, vi har chansen att dräpa ett spöke.
Vi har chansen att skapa en höst som betyder något mer än att bara gå för ”best of the rest” och en hedrande sjätteplats.
Flygplanet har fått upp farten, men här och nu kan vi faktiskt blåsa igenom ljudvallen. Och jag använder inte ordet ”vi” här lättsinnigt – utan jag vill uppmana dig som ska dit att ta ditt ansvar. IFK Göteborg har upplevt en fantastisk publikboom 2022. Det är den kortsiktiga framgången. Den långsiktiga framgången är att vi för det första konverterar denna publikboom till en årskortsboom, och att vi på plats på arenan konverterar de fullsatta läktarna till en ljudkuliss värdig IFK Göteborg.
Och den ljudkulissen är du en del av.
Var uppmärksam på Kommandobryggan. Sjung med. Uppmuntra andra på din sektion att göra detsamma, oavsett var du sitter. Ge allt med den röststyrka du är kapabel till. Det är inte KB goes big som gäller i en sådan här match. Det är GU goes KB som gäller.
IFK Göteborg ska spela en toppmatch i allsvenskan på måndag kväll.
Du har längtat efter det i många år.
Du är inte där för att titta på.
Du är där för att delta.
Hjälp till att spränga ljudvallen.


JOHN PETTERSSON
Ordförande, Supporterklubben Änglarna

Alltid Blåvitt2022-08-15 12:40:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg