P17: Viktig 2–1-seger mot J-Södra
Anfallaren Leon Dusi noterades för mål idag.

Trots att IFK Göteborg gick till pausvila med ett 1–0-underläge lyckades de till slut vända och bärga en förlösande seger borta mot J-Södra i P17-Allsvenskan.

Det var två formsvaga lag som mötte varandra på Jordbrovallen i Jönköping under söndagseftermiddagen.

IFK Göteborg hade inlett säsongen i P17-Allsvenskan Södra katastrofalt, med premiärförlust mot Gais som följdes av ytterligare fyra förluster. J-Södra kunde åtminstone visa upp en rad på en seger men också tre förluster.

Det var därför blytungt för gästarna när Christian Azizsson gav hemmalaget ledningen efter dryga halvtimmen inför 55 åskådare den här första maj, något som stod sig in till halvtidspaus. Men Blåvitt gav inte upp.

I 57' minuten lyckades Leon Dusi kvittera till 1–1 och i 86'e kom det så förlösande 2–1 målet från Jack Weisbrod, yngre bror till Jake, vilket också blev avgörande.

Det innebär att P17-grabbarna tog säsongens första seger och gör damlaget samt P19-laget sällskap med att vinna sina matcher under helgen.

Härnäst väntar hemmamatch mot Örebro SK i Kviberg 8 maj.

Jönköpings Södra – IFK Göteborg 1–2 (1–0)
1–0 Christian Azizsson (33'), 1–1 Leon Dusi (57'), 1–2 Jack Weisbrod (86')

För fler matchhändelser och trupp, se SvenskFotboll.se.