P19-Allsvenskan: 4–2-seger mot AIK
Linus Carlstrand fortsätter pricka rätt, idag två mål mot AIK.

På Skytteholms IP kunde IFK Göteborg lägga vantarna om samtliga tre poäng när AIK besegrades med 4–2 i P19-Allsvenskan.

IFK Göteborg inledde säsongens P19-Allsvenskan på strålande vis med tre raka segrar. Något som tyvärr följdes upp av 2–2 mot Hammarby och en blytung 3–2-förlust senast mot Djurgården, där IFK tidigt hade en tvåmålsledning.

Det var därför en revanschsugen trupp som reste till Solna för en fjärde match i följd mot ett Stockholmslag, mötet mot Brommapojkarna spelades nämligen tidigare i april.

Som vanligt återfanns pojklandslagsspelarna Felix Eriksson och Melwin Berg i startelvan tillsammans med bl a. kapten Anton Pärleholt och hypade Yaqub Finey.

Genom #9 Linus Carlstrand lyckades IFK redan i den nionde minuten ta en 1–0-ledning, som stod sig in till pausvila. Tidigt i andra halvlek utökades ledningen till 2–0 och trots att AIK lyckades reducera två gånger om så höll IFK undan in till slutsignal med ytterligare två mål, vilket fastställde resultatet 4–2.

Det betyder att Blåvitt klättrar upp till en andraplats i tabellen efter fem omgånger, två poäng efter Malmö FF som vunnit fyra matcher.

P19-Allsvenskan: AIK – IFK Göteborg 2–4 (0–1)
0–1 Linus Carlstrand (9'), 0–2 Johannes Selvén (49'), 1–2 Alexander Beraki (58'), 1–3 Johannes Selvén (65'), 2–3 Alexander Beraki (71'), 2–4 Linus Carlstrand (76').

För mer matchhändelser och trupper, se SvenskFotboll.se.