Lagbanner

P19 laget klart för SM Final

I skuggan av att Allsvenskan avslutas så är det dags att stänga ungdomsserierna. Där Blåvitts lag gjort relativt bra ifrån sig.

För damerna så är SM Slutspelet slut sedan en tid tillbaka. För Blåvitts del blev det en snöplig förlust i semifinalen och laget fick således inte möjlighet till revensch för förra årets finalförlust mot Umeå. 

På pojksidan däremot avslutades seriespelet den gångna helgen, och även om det återstår en hängmatch mellan Halmstad och Jönköping så har Blåvitt säkrat seriesegern i Allsvenskan Södra. Halmstad kan vid seger gå om Malmö och knipa andraplatsen, men kan inte gå om Blåvitt. Det inntebär att Blåvitt är klara för SM Final för P19 mot seriesegraren i Allsvenskan Norra. Där vann Hammarby ganska överlägset. Intressant i övrigt när man tittar på tabellerna är att i den Södra serien vinner Blåvitt med 64 poäng, framför Malmö på 62 och Halmstad på 60 (kan bli 63 om de vinner mot Jönköping). I den Norra serien vinner Hammarby på 63 poäng, hela 9 poäng framför tvåan Sirius på 54 och ytterligare fem poäng föra trean Djurgården på 49 poäng. Om det ska ses som att Hammarby är väldigt överlägsna i en annars jämn serie eller om det ska ses som att den topplagen i den södra serien är väldigt mycket starkare än i den norra serien återstår att se. Finalen spelas hur som kommande helg. 

För P17 laget gick det inte riktigt lika bra, utan man slutar på en tredjeplats i den Södra serien, fem poäng bakom Helsingborg som får spela final mot AIK. 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2021-12-13 14:55:15
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg