Lagbanner
Pontus Dahlberg är klar för återkomst till IFK Göteborg

Pontus Dahlberg är klar för återkomst till IFK Göteborg

IFK Göteborg värvar överraskande men ändå logiskt hem Pontus Dahlberg som skrivit på för 4,5 år.

Det slog ned som en blixt från en klar himmel när det under torsdagen, övergångsfönstrets sista dag, började ryktas om att Pontus Dahlberg var på gång för ett lån till IFK Göteborg. Men precis som Alltid Blåvitt var först i Sverige med att rapportera så rörde det sig inte om ett lån utan en permanent övergång. Pontus Dahlberg som är en av IFK Göteborgs största försäljningar någonsin återvänder till föreningen på en permanent övergång från Watford och är klar för 4,5 år med föreningen. 

Något som kan överraska en del då Warner Hahn varit en av seriens bästa målvakter under säsongen.

Warner Hahn, 30, har bara kontrakt med IFK Göteborg fram till årsskiftet och har tidigare varit öppen med önskan om att stanna i klubben efter det.

I och med att Blåvitt värvar Dahlberg är det troligtvis så att man säljer Hahn istället för att förlänga. Anledningarna kan vara flera, som att IFK fått ett bra bud och att skattelättnader försvinner efter ett halvår i Sverige.

I slutändan är det kanske inte helt ologiskt att Warner Hahn, som gjort en kanonsäsong, fått intresse från utlandet. I och med att han har mindre än 6 månader kvar på kontraktet och fått lyssna på anbud från andra klubbar är det inte osannolikt att han fått erbjudanden som Blåvitt inte känner att man kan matcha, och således har man valt den här lösningen istället. 

Alltid Blåvitt önskar Pontus välkomen hem! 

Alltid Blåvitt2022-08-11 18:10:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg