Lagbanner
Robin Söder får ny roll i IFK Göteborg
Robin Söder blir kvar på Kamratgården i ny roll

Robin Söder får ny roll i IFK Göteborg

Efter säsongen 2021:s slut tackade fotbollsspelaren Robin Söder för sig, nu står det klart att han blir kvar i på Kamratgården som en del av föreningens scoutingteam.

Efter 273 a-lagsmatcher och 72 mål i den blåvita dressen, valde Robin Söder att avsluta den professionella spelarkarriären efter fjolårssäsongen. Det hade ryktats om att en potentiell roll inom föreningen stod för dörren och idag kom så nyheten att han kliver in i föreningens scoutingteam.

Sportchef Pontus Farnerud säger såhär om deras senaste rekrytering i ledarstaben.
– Det känns riktigt bra att vi knyter just Robin till vår organisation. Han är väldigt motiverad att ge allt i sin nya roll precis som han gjorde på plan för Blåvitt.
 

Huvudpersonen själv verkar både förväntansfull och glad över sin nya roll och att få fortsatt arbeta med fotboll, om än på ett lite annorlunda vis.
– Det känns såklart väldigt roligt och spännande med det nya jobbet. Detta är en del av fotbollen som alltid har intresserat mig. Att få påbörja arbetet just i Blåvitt känns toppen. Det är det bästa stället att vara på.

Att just den del av fotbollen han nu kommer att ta sig an verkar ha varit en del som intresserat honom får man en fingervisning på redan i klippet här från 2017. Det är från hans tid i danska Esbjerg. I klippet förklarar han hur han tänker och läser av situationer som rör anfallsspel i allmänhet och målskytte i synnerhet. En förmåga att kunna se mönster och att förflytta sig utefter detta, något som han säkerligen kommer kunna dra nytta av när han går in i karriärens andra halvlek.

I och med rekryteringen av Robin Söder så meddelar IFK Göteborg att man nu har ledarstaben klar inför kommande säsong. Olle Sultan fortsätter med sitt arbete på deltid och blir utöver sportchef Pontus Farnerud, Robin Söders närmaste kollega.

Hannes Stiller fortsätter som assisterande tränare tillsammans med William Strömberg och Alexander Tengryd, som nyligen rekryterades från Trelleborgs FF.

I övrigt meddelar man att två personer kommer att ersätta tidigare lagläkare Jon Karlsson. Nämligen Adad Baranto och Páll Jónasson som båda arbetar på Sportsmed på Calanderska.

Vi på Alltid Blåvitt hälsar samtliga, men Robin Söder lite extra, varmt välkomna till Sveriges vackraste förening!
 

Andreas Astegren@astegren2022-01-11 14:45:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg