Lagbanner
Robin Söder slutar i Blåvitt, lämnar fotbollen helt

Robin Söder slutar i Blåvitt, lämnar fotbollen helt

Inför året lade Robin Söder skorna på hyllan för att istället satsa på scouting för IFK Göteborg. Nu lämnar Söder, som bestämt sig för att söka till en ny bransch.

För 14 år sedan skrev en 16-årig Robin Söder på för IFK Göteborg och blev en form av frälsare direkt. Talangen sänkte bl a Djurgården under sommaren 2008, fick en ramsa om målet och ryktades till Juventus.

Sedan tog karriären inte Söder vidare till de höjder alla visste att han hade i sig, mycket på grund av korsbandsskadan han ådrog sig i U21-EM 2009. Med sejourer i IFK som sträckte sig från 2008–2014 och sedan 2018–2021, avslutade Söder spelarkarriären efter fjolårssäsongen.

Inför året rekryterade Pontus Farnerud Söder som deltidsscout, i ett team med just Farnerud och Olle Sultan.

Sedan har en hel del hänt.

Pontus Farnerud fick sparken i februari och för en tid sedan presenterades Stig Torbjörnsen som ny chefsscout i IFK Göteborg. Om detta påverkade Söders beslut att idag lämna IFK Göteborg för att söka jobb i den civila sektorn är inget som har framkommit, men faktum är att han idag gjort sitt på Kamratgården – åtminstone för den här gången.

Till officiella säger Söder följande:

– Det har varit ett roligt jobb och jag är glad som har fått vara en del av Blåvitt, även vid sidan av fotbollsplanen. Nu ska det bli spännande att testa på ett annat yrke. Jag kommer självklart att följa Blåvitt väldigt nära även framöver och jag är öppen för att stötta upp med scouting om läget är rätt i framtiden

Philip Semmlerphilip.semmler@svenskafans.com@philipsemmler2022-07-01 16:00:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg