Lagbanner
Roland Nilsson efter att Blåvitt spelat 1-1 i årets första träningsmatch
Roland Nilsson var nöjd med hur de yngre spelarna tog för sig i träningsmatchen mot Halmstad

Roland Nilsson efter att Blåvitt spelat 1-1 i årets första träningsmatch

Blåvitt spelade årets första träningsmatch mot Halmstad under fredagen och efter matchen kunde Alltid Blåvitt ställa några korta frågor till Roland Nilsson om matchen och hans tankar kring den.

På ett väldigt kallt Valhalla IP spelade Blåvitt träningsmatch mot Halmstad BK och efter matchen lyckas en huttrande och iskall journalistkår få ut bland annat Roland Nilsson för några snabba frågor innan alla smet iväg hem till värmen. Alltid Blåvitts Sju Tankar om matchen kan ni läsa här. 

Vad fick du för besked idag tycker du? (Egentligen Markus Wulcans fråga, men eftersom vi hade tänkt ställa samma så känns det fair att sno svaret snarare än att be Roland säga samma igen)
Ja det är att vi inte spelat på länge. Starten är inte bra. Där märks det att Halmstad har spelat innan, de kommer med en helt annan attityd till saker och ting vilket gör att vi skapar en osäkerhet där vi blir lite nervösa i början vilket gör att vi sätter oss själva i problem som vi inte behöver. Vi hade pratat tidigare om vad vi skulle göra, vilket vi inte gör. Sen arbetar vi oss in i matchen, och börjar få igång lite av det vi vill ha, men det blev en tuff första halvlek. Men det är också en bra väckarklocka framöver och nu spelar vi på tisdag igen så det är bra. Spelarna får komma in i matchtempot. Det är skillnad på en träning och match. Sen tycker jag att i andra halvlek här så är vi med på ett helt annorlunda sätt. Juniorerna som kommer in gör det på ett bra sätt. De visar på ett väldigt bra sätt att de tar för sig och tar ansvar och visar det jag ville ha av våra spelare. De ger inte ansvar till någon annan utan tar tag i det och spelar med de andra, vilket jag tyckte de gjorde fantastiskt bra. Väldigt fint mål. Så det känns positivt.

Bortsett från den svaga starten på matchen, hur känner ni att ni ligger till i förberedelserna inför säsongen?
Vi valde att starta lite senare, vilket gör då att vi ligger ju lite, om vi jämför med Halmstad som redan hade spelat två matcher så ligger vi lite bakom dem, och säkert andra klubbar också, men vi kommer jobba ikapp det så det är vi inte oroliga för på något sätt. Som sagt, bra väckarklocka de första 15-20 minuterna som vi tar med oss till Degerfors och sedan har vi match nästa fredag igen mot Helsingborg borta.
 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2021-02-06 10:09:32
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg