Lagbanner
Sammanfattning från presskonferensen efter matchen mot Häcken
Pontus Wernbloom var i fokus på presskonferensen efter matchen och var sid sedvanliga pratglada jag.

Sammanfattning från presskonferensen efter matchen mot Häcken

Det är lite annorlunda rutiner på presskonferensen efter matchen nu med de nya hårdare Coronareglerna och istället för att de båda tränarna är där tillsammans så hölls först en presskonferens med Häcken, och sedan en med Blåvitt.

OBS. Då på grund av handhavandefel så lyckades jag spela in exakt 1 sekund av presskonferensen, så den sammanfattas lite kort här istället för att återges med exakta citat.
 
På Häckens presskonferens närvarade Andreas Alm, Ahmed Yashin och Leo Bengtsson.
 
Andreas Alm inleder med att ge sin syn på matchen, där han föga oväntat var inne på att Häcken förfördelats av domsluten under matchen. Just Alm var väldigt aktiv under matchen och skällde flera gånger på domaren från sidlinjen om både det ena och det andra. Främst var han sur över straffsituationen där hela Häckenlägret tyckte det var en solklar straff.
 
I sedvanlig Alm maner avslutade han med ett skämt om att det i alla fall inte berodde på publiktrycket idag. (Om det var något publiktryck så var det nog till Häckens fördel, då deras klubbledning var betydligt mer högljudd på läktaren än Blåvitts motsvarande som till synes försökte agera mer objektivt.)
 
Yashin fick frågan om ifall det var en medveten strategi att spela mycket mot en matchotränad Sebastian Eriksson och svarade att det inte var en strategi men att han hade ’Seb’ hopvikt i sin ficka och fortsatte av bara farten. Alm fliker in att det inte var medvetet men eftersom Yashin kom runt där så fortsatte man gärna att spela ditåt.
 
Yashin var besviken över det oavgjorda resultatet och menade på att Häcken är Sveriges roligaste lag att se på.
 
Yashin fortsatte att säga att straffen var solklar och följde upp med en mindre domarattack. Han förklarade att domaren var väldigt säker på sin sak men borde enligt Yashin lugna ner sig, stänga sin mun och lyssna på sin linjedomare.  
 
Leo Bengtsson fick lite frågor om sitt mål och sedan om det gula kortet han fick mot Wernbloom. Han svarade att det är en yta han ska gå i på målet, han vet att bollen ska komma dit. Gällande det gula kortet så menade han på att Wernbllom nog inte hade så ont som han fick det att verka som, och att han hade gett honom en liknande smäll tidigare. Han avslutade med att säga att han hoppades det gjorde ont på Wernbloom i alla fall.
 
När Häcken lämnat var det dags för Blåvitt som kom med Roland Nilsson, Pontus Wernbloom och Emil Holm.
 
Roland Nilsson tycker Blåvitt möter starkt offensivt lag men att Blåvitt ändp började bra. Efter målet är han nöjd med att Blåvitt tar sig samman och ordnar att kvittera. Inte lika nöjd med hur man genomförde andra halvlek. Blir såhär på slutet av säsongen. Mycket fight och mycket vilja.
 
Men det stora fokuset var såklart på Wernblooms ”påhopp” på Emil Holm efter slutsignalen där Pontus framför pressläktaren skriker till Holm att han gör ett ”horribel jävla inhopp”. Pontus vill inte snacka om det, och fortsätter sedan med att just snacka om det. Han förklarar att det inte är några hårda känslor dem emellan, utan att det är sånt han altlid säger, men att det hörs mycket mer nu när det inte är någon publik. Han fortsätter med att förklara att han inte är arg på Holm utan det är mer på matchresultatet och sin egen prestation. Han och Holm ska ha rett ut allt i omklädningsrummet, och Roland Nilsson fortsätter med att förklara att det är heta känslor men at det viktiga är att spelarna kan reda ut det tillsammans.
 
Pontus Wernbloom fortsatte sin vana trogen att vara pratglad under presskonferensen och förklarade sa om straffsituatoinen att det är klart man alltid vill få med sig en straff där. Det hade Blåvitt också velat om man rollerna varit omvända. Han tyckte domaren var lika bra åt båda håll, och fortsatte på en liten avstickare om att om domarna började premiera spelare som stod upp mer kanske vi hade kunnat få lite ändring i spelet.
 
Sargon fick beskriva sitt mål och förklarade att det var ett skönt mål att göra.
 
Alltid Blåvitt lyckades få in en fråga till Roland Nilsson om de många rotationerna i laget, där flera spelare i dagens startelva inte spelade på samma position som mot Helsingborg, och han förklarade att man såklart hade velat ha en startelva i god tid men att de tvingades till förändringar sent (Da Graca testade positivt för Covid-19 i helgen) och att man då försöker få ihop en helhet i förhållande med motståndarna i beaktning. Något vi nog kommer får se mer av i de kommande omgångarna.  
 
Efter presskonferensen kunde en improviserad telefonintervju med Emil Holm göras där fokus såklart låg på incidenten med Wernbloom. Holm förklarade att det inte var några hard feelsing. Wernbloom är en go gubbe och de har snackat ut om det. Slutet gott allting gott vad det verkar. Och det var även slutet på presskonferensen.
 
 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-11-23 22:30:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg