Lagbanner
Sebastian Eriksson flyttar hem till Blåvitt igen
Sebastian Eriksson är tillbaka i sitt hjärtas förening igen

Sebastian Eriksson flyttar hem till Blåvitt igen

Det var en övergång som hängde lite i luften, men nu är det officiellt att Sebastian Eriksson återvänder till Blåvitt efter en kort sejour i Italien

Det hade varit på gång ett tag men nu är det officiellt att Sebastian Eriksson återvänder till Blåvitt efter en kortare sejour i Serie A och Genoa. Sebastian har tränat med föreningen den senaste tiden sedan kontraktet med Genoa gick ut och det ryktades friskt om att det bara var en tidsfråga innan Sebastian och Blåvitt skrev på ett kontrakt.
 
Sebastian Eriksson bör vara bekant för de flesta då han varit i föreningen flera vändor, senaste så sent som förra säsongen. Det var i vintras, precis innan coronapandemins stora utbrott som Genoa i Serie A med stora skadeproblem köpte loss Sebastian för att stärka truppen.
 
Det här blir tredje gången Sebastian Eriksson vänder hem till Blåvitt. Första gången var 2015 då han efter flera skador lämnade Gagliari i just Serie A där han hade blivit både en startspelare och landslagsman innan skadorna satte stopp. I Blåvitt blev det två och en halv säsong innan han sommaren 2018 flyttade till Grekland. Där blev det bara ett halvår innan en långvarig sjukdom i kombination med ett kommande barn ledde till att kontraktet bröts med Panetolikos.
 
Då, precis som nu, rehabtränade Sebastian en del med Blåvitt innan det blev klart att kontrakt skrevs.
 
Under hösten 2019 var Sebastian Eriksson en av de tongivande spelarna i Blåvitt, innan han som sagt fick chansen att hjälpa till att rädda Genoa kvar i Serie A.
 
Tiden i norra Italien blev dock inte alls vad Sebastian hade hoppats på och ganska omgående tvingas familjen fly hem till Sverige på grund av Coronautbrottet som hade sitt epicentrum i just norra Italien.
 
Men nu är Sebastian hemma i Sverige och har skrivit på för 2,5 år med Blåvitt, vilket gör honom till en Blåvitt spelare över säsongen 2022. I Sebastian får Blåvitt en spelare som går att använda på många positioner, som har en fin passningsfot och starkt spelsinne. Men kanske framför allt så får man in en spelare som inte tar några fångar och som inte är speciellt rolig att möta.

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2020-08-24 14:34:19
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg