Lagbanner
Seriepremiär för damlaget
Blåvitts damlag spelar ikväll sin första match i division 3. Laget kommer dock inte ställas mot några andra elitsatsande föreningar i serien den här gången, i motsats till förra året där ett storsatsande Öis lottades i samma division som Blåvitt.

Seriepremiär för damlaget

Blåvitts representationslag på damsidan spelar idag äntligen sin seriepremiär i Division 3 efter att förra året ha gått upp från fyran. Matchen spelas borta mot Ytterby IS.

Det Blåvita representationslaget spelar sin ikväll den första matchen i deras division tre serie. (Divsion 3 Göteborg B) Det ska sägas att representationslaget i grund och botten är samma lag som spelar i F17 serien och som förra året tog SM Silver i just F17 trots att stora delar av laget var i femtonårsåldern. F17 serien är i full gång och där leder Blåvitt sin grupp Norra Götaland (oklart varför Blåvitt, Häcken, Häcken FF - tidigare Kopparberg Göteborg, Jitex, Zenith och Hönö spelar i Norra Götland medan Skånelaget Eskilsminne spelar i Västra Götaland, men så kan det vara) efter åtta spelade matcher. Laget har vunnit alla åtta matcher och har en målskilnad på 59 gjorda mål och 6 insläpta. För att ge lite av en fingervisning om hur otroligt bra det här laget är i sin ålderskategori. 

Utöver F17 serien där laget är ganska överlägset har man även träningsspelat mot seniorlag och slog i förra veckan skånska Div 3 laget Husie IF med 10-1.

Även om det sportsligt för det här laget är mer meriterande med framgångarna i F17 serien så är det Division 3 laget måste göra bra ifrån sig för att förenignen ska kunna komma upp i serierna och etablera ett damlag på elitnivå, vilket kan leda till en viss prioriteringskonflikt, om inte annat så bland supportrar som kanske inte har möjligthet att störra laget i både Div 3 och F17. 

På grund av Covid-19 pandemin kommer serien spelas som enkelserie. Utöver motståndarna Ytterby IS, så kommer Blåvitt ställas mot åtta andra regionala lag i serien, men i i motsats till förra året där både Blåvitts och Öis damsatsning hamnade i samma division så kommer Blåvitt inte mötta några elitsatsande föreningar i den här serien. Motståndarna beståer istället av Finlandia Pallo, Göteborgs FF, Göteborgs SIF, Konghälle/Kungälv, IK Zenith, Kode IF, Torslanda IK, Ytterby och Älvängen. 

Blåvitt är en av förhandsfavoriterna att vinna serien. 

Adrian Pihl Spahiu @pihlbaoge2021-08-10 11:20:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg