Lagbanner

Seriestarten för damerna skjuts upp - men fortfarande planeras dubbelserie (uppdaterat)

Svenska fotbollsförbundet har nu skjutit fram seriestarten för de lägre serierna i dess egen regi till den 17 maj. Beslutet beror på gårdagens besked från Folkhälsomyndigheten om att förlänga de allmänna restriktionerna. Göteborgs fotbollsförbund, som har hand om damernas division 3 där damlaget spelar, kommer att publicera en detaljerad anvisning nästa vecka. Beskedet gäller även ungdomsserierna.

Uppdatering 26/4: GFF har nu publicerat sina anvisningar. De innebär, förutom att seriestart skjuts upp åtminstone till 17 maj, att herrarnas lägsta divisioner övergår till att planera för en enkelserie. För damer gäller dock fortsatt att det planeras för serier med dubbla möten.

Uppdatering 29/4 Efter FHMs besked om att tillåta visst matchspel för ungdomsserier för spelare födda 2002 eller senare har GFF meddelat att de inväntar ytterligare instruktioner (läs: från RF och SvFF) innan serierna kan dras igång. Damlagets spelare kommer även att spela F17-SM och den regionala F19-serien, och dessa serier påverkas av det nya beslutet. Laget har inga spelare födda tidigare än 2002, men seniorserien påverkas inte av det nya beskedet från FHM.
 

Mats Deland2021-04-29 13:38:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg