Lagbanner
Simon Thern byter kamratförening!
Simon Thern, 28 år, ansluter från IFK Norrköping.

Simon Thern byter kamratförening!

Efter att kontraktet med IFK Norrköping löpte ut i vintras, har Thern ryktats till Djurgården och bulgariska klubben Botev Plovdiv under vinterfönstret. Nu är den skickliga mittfältaren i stället klar för IFK Göteborg.

Den svenska mittfältaren Simon Thern, 28, som under flertalet sejourer i Sverige bevisat sin kvalité som en av de främsta på sin position i serien, har ryktats till IFK Göteborg på den senare tiden, rykten som stärkes under gårdagen då Fotbollskanalen uppgav att dealen var så gott som färdig. Under måndagen har spelarens agent, Markus Rosenberg, synts på Kamratgården för att slutföra de sista detaljerna innan Therns övergång till Blåvitt, och transfern har nu bekräftats.

Under sin karriär har Thern, som fostrades i IFK Värnamo, spelat i Helsingborg, Malmö FF, AIK och Norrköping. Samtidigt har han testat vattnet utomlands i  holländska Heerenveen, där han spelade ihop med före detta blåvitt spelaren Sam Larsson. 

På senare år har Simon Thern framförallt spelat som en central, kreativ mittfältare lite längre ner i banan, men han kan även spela som tia eller till vänster på ett mittfält. Med andra ord är det en mångsidig spelare som faller ner i Roland Nilssons arsenal, vars position kan komma att variera under säsongens gång, beroende på motstånd och dess spelstil. 

Nilsson och Thern har även ett förflutet med varandra, då Thern anslöt till Malmö FF samma vår som Roland Nilsson köptes ut ur sitt kontrakt av FC Köpenhamn, för 10 år sedan. Förhoppningsvis får de en längre vistelse tillsammans i IFK Göteborg. Therns kontrakt sträcker sig till och med 2023.

Viktor Fridén2021-02-22 18:49:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg