Lagbanner
Sju tankar efter IFK Göteborg – IFK Värnamo (0-1) ”Nytt lågvattenmärke, eller är det bara en fortsättning på det som nu blivit det vanliga?”

Sju tankar efter IFK Göteborg – IFK Värnamo (0-1) ”Nytt lågvattenmärke, eller är det bara en fortsättning på det som nu blivit det vanliga?”

Vårsolen värmde och vintern var glömd sjöng Joel Alme och Gamla Ullevi. Ändå var det ett iskallt IFK Göteborg som förlorade mot Värnamo idag.

1. Hoppet överlevde inte länge
Hoppet är det sista som lämnar människan. Ända tog det bara en omgång innan hoppet om en bra blåvitt säsong försvann. En fruktansvärd försäsong, en sparkad tränare och nu en förlorad premiärmatch. Säsongen 2023 kan nog inte ha startat sämre. Är detta ett nytt lågvattenmärke, eller är det bara en fortsättning på det som nu blivit det vanliga?

2. Joel Alme
Precis som förra året så var det Joel Alme som sjöng igång den Allsvenska säsongen. Med den akustiska gitarren runt axeln ställde han sig framför mikrofonen och körde igång Allsvenskans bästa inmarschlåt. En fin tradition som förhoppningsvis fortsätter. 

3. Första femton
När Joel Alme hade lämnat gräsmattan och domaren satte pipan i munnen så var säsongen äntligen igång. När IFK Göteborg sen satte tryck på IFK Värnamo och skapade ett par halvdana målchanser var den blåvita hybrisen i topp. Enkla 3 poäng! Kanske blir det en topplacering ändå? Europaplatser? SM GULD?! Som vanligt dog de tankarna ganska snabbt. Efter en bra start på matchen försvann Blåvitt helt och skapade i princip inte någonting efter den inledande kvarten. 

4. Kämpainsats? 
I alldeles för många matcher ser det faktiskt ut som att hälften av spelarna på planen skiter i vad som händer. Var är kämparglöden? Den finns inte. Vad ska behöva hända för att spelarna ska se ut som att de bryr sig på planen? Bli förnedrade på hemmaplan samtidigt som en konkurrent firar SM-guld på andra kortsidan? Det hände i höstas. Förlora mot den största rivalen som precis blev uppflyttad från Division 1? Det var bara några veckor sen. Bli  totalt utspelade av ett svagt IFK Norrköping så vi åker ur Svenska Cupen med huvudet före? Det var förra matchen det. Seriöst, vad behöver hända för att spelarna ska bry sig?

5. Byten
Det står 0-0 mot IFK Värnamo i slutminuterna. Väldigt få skulle nog tänka att två defensiva mittfältare behövs då. Ändå är det det som firma Tengryd-Lundin väljer att plocka in i 87:e minuten när de tar ut Gustaf Norlin och Elias Hagen för Sebastian Eriksson och Adam Carlen. Kanske skulle en Johannes Selven behövts på bänken trots allt…

6. Tifogruppen
Borde vara en stående punkt egentligen, men det ska sägas ändå. Tifogruppen fortsätter att leverera tifon i absolut världsklass. Swisha gärna en slant så kan vi se ännu fler härliga tifon i framtiden.
Swish Tifogruppen: 123 024 1539

7. Kalmar away!
Det är trots allt bara första omgången. Så låt oss deppa några dagar nu, men sen är det dags att tagga till för årets första bortamatch. Blåvitt möter Kalmar FF om en vecka på Guldfågeln Arena. Änglarna har ett antal bussar som åker ner. Boka din plats innan det är försent och så ses vi där. Heja Blåvitt

 

Oscar Lagerberg2023-04-02 22:34:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg