Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2021-09-20 19:00

AIK - IFK Göteborg
3 - 1

Spelarbetyg AIK- IFK Göteborg " Han är den enda som gjorde en bra insats idag"

Spelarbetyg AIK- IFK Göteborg " Han är den enda som gjorde en bra insats idag"

Blåvitt åkte till Solna för att starta en intensiv period matcher mot bra motstånd de kommande 2 veckorna. IFK stod för en totalusel första kvart. Därefter stod det 2-0 och matchen var i princip avgjord. I halvlek stod det 3-1 till AIK och man kunde lika gärna blåst av där och då. Andra halvleken kom och gick utan att Blåvitt lyckades etablera ett tryck mot AIKs straffområde. Den kollektiva insatsen i matchens inledning påverkar samtligas betyg. Här kommer dem.

Betygskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel
 
Giannis Anestis – 3
Får underkänt för att han släppte in 3 mål utan att göra något extra för att rädda upp sitt betyg. Kan inte klandras för något mål men idag behövde vi behövde räddningar idag och inte baklängesmål.

Alexander Jallow – 2
Offensivt så ligger handbromsen i och Jallow varvar aldrig upp och gör nog inte ens ett försök till inlägg under matchen. Defensivt så är han helt väck på AIKs 2 första mål.
 
Mattias Bjärsmyr – 3
Förlorar duellen mot Henok i situationen som leder till 2-0  utan att ha understöd från mittfältare. Har det annars väldigt svårt med att sätta i gång anfallsspelet
 
Calle Johansson – 2 (Ut 46)
 Calle hade precis som övriga backlinjen det svårt. Var inte i närheten på varken 1.a eller 2.a AIK-målet trots att avsluten kom från slottet. Osynlig i spelet med boll där han bara lämnade över bollen till Bjärsmyr eller innemittfältare.
 
Oscar Wendt – 2
Lämnade speeden kvar i Tyskland och blev avslöjad i löpduellerna idag. Insatsen vid AIKs 3.e mål är bedrövlig rakt igenom. Ett baklänges mål som vi inte reser oss från sedan.
 
Gustaf Norlin – 2  (ut 65)
Idag var det inget fel på viljan hos Gustaf men utförandet vart för dåligt och de enkla misstagen för många.

Gustav Svensson – 3
Uppspelsfoten som han visade upp mot Halmstad var inte alls med i dag. Vann inte sin match i matchen mot Larsson och Hussein. Nästan en 2.a faktiskt.

Simon Thern –  3(ut 84)
Var i princip den enda som var påkopplad idag och visade någon form av vilja i första halvlek. Avslutade fint anfallet till 2-1 reduceringen. Lika påkopplad som han var i första halvleken, lika frånvarande var han i 2.a.

Tobias Sana – 3
Fin assist till Therns reducering. Borde kunnat skicka in några fler sådana inlägg också.
 
Marcus Berg – 4
Sög in bollar, kombinerade bra med sina kollegor och gjorde en godkänd match. Målet saknades och Marcus kroknade i slutet av matchen men gav behövligt andrum till sina lagkamrater i sitt target-spel.

Kevin Yacob – 3
Hade det jobbigt mot AIKs mittbackar och kom aldrig in i matchen. Kämpade på bra i presspelet men i motståndarnas straffområde såg man inte Kevin ofta.

August Erlingmark – 5 (in 46)
Piggt inhopp och vann flera dueller. Han är den enda som gjorde en bra insats idag. Förmodligen i startelvan mot Hammarby.

Robin Söder – 3 (in 65)
Problem med touchen idag och fick inget uträttat på sin tid på planen. Märks att han är en bra bit från topformen.
 
Oscar Wilhelmsson (in 84) spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Patrik Johansson@199pj2021-09-20 21:46:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg