Grimsta IP, 2023-05-08 19:00

Brommapojkarna - IFK Göteborg
0 - 0

Spelarbetyg BP - IFK Göteborg (0-0) "Han kommer inte till sin rätt"

Trots att det knappast saknades chanser lyckades varken Blåvitt eller Brommapojkarna spräcka målnollan. Matchen på Grimsta IP slutade 0-0 och efter 90 minuter är det nog Blåvitt som ska vara nöjdast med den delade poängen, vilket också syns på spelarbetygen.

Pontus Dahlberg- 5
Tillbaka mellan stolparna och det märks inte ens att han varit borta. Sprider ett stort lugn till sin backlinje och räddar allt han ska. Tvingas dock inte till speciellt många avancerade räddningar, men med tanke på att det är hans första hela match sedan mitten på februari räcker det ändå till en 5a.

Emil Salomonsson- 4
Något ojämn idag. Kommer fel i defensiven vid ett antal tillfällen i första halvlek och lyckas inte riktigt med inläggen offensivt. Räddar dock upp det genom en fin andra halvlek (åtminstone defensivt) med några viktiga brytningar.

Gustav Svensson- 5
Fortsatt bra som mittback. Behåller lugnet även när han hamnar under press och starkt bidragande till den nyfunna tryggheten i defensiven.

Johan Bångsbo- 5
Johan börjar mer och mer hitta tillbaka till formen från förra sommaren. Är bra på att ta fram bollen i plan, även under press, och hittar flera gånger passningar rakt upp på Berg genom BPs mittfält. Gör dessutom en bra match defensivt och var ytterst nära att nicka in ett ledningsmål på hörna.

Oscar Wendt- 3
Har problem med positionsspelet i första halvlek och slår bort onödiga passningar. Kommer in ordentligt i matchen efter ett tag, men kommer inte upp på en godkänd nivå.

Adam Carlén- 3
Carlén är inte dålig, men kommer inte riktigt till sin rätt idag. Inte lika vass i duellspelet som de senaste matcherna (beror det på konstgräset kanske?) och håller i bollen lite för länge när han transporterar den framåt. Slarvar dessutom onödigt mycket i passningsspelet.

Sebastian Eriksson- 3 (ut 46)
Lite samma problem som Carlén. Inte dålig, men heller inte tillräckligt bra för att bli godkänd. Har dock spelat ganska mycket den senaste veckan, vilket kan vara en anledning till att han gick ut redan i paus.

Sebastian Ohlsson- 2 (ut 89)
Är osynlig mer eller mindre hela matchen vilket delvis beror på BPs tydliga taktik att stänga ner Blåvitts högerkant. Han blixtrade dock till i enstaka sekvenser, men sett över hela matchen är det för dåligt idag.

Elias Hagen- 3 (ut 77)
Inleder matchen på ett mycket bra sätt och visar att han är påväg att hitta sin roll i laget. Har flera fina skarvar och vrickningar och är inblandad i de flesta chanserna i första halvlek. Försvinner tyvärr ur matchen i andra.

Gustaf Norlin- 2 (ut 59)
Kommer inte alls upp i nivå idag. Försöker hota i djupled men är oftast lite feltajmad och får inte ut någonting av sina löpningar. Borde kanske fått med sig en straff, men mer än så lyckades inte Norlin med idag.

Marcus Berg- 4
Gör en ganska bra första halvlek där han agerar uppspelspunkt och länkar ihop passningarna från Bångsbo i det offensiva spelet. Men precis som resten av laget går Mackan ner sig i andra och är ganska osynlig de sista 45 minuterna. Kommer till för få lägen, men det är mer ett kollektivt än individuellt problem.

Anders Trondsen- 4 (in 46)
Ersätter Sebastian Eriksson efter paus på ett helt okej sätt. Visar glimtar av den individuella skicklighet han besitter, men har svårt att få något uträttat i en halvlek där Blåvitt är ganska svaga kollektivt i offensiv riktning. Kommer förmodligen få chansen från start inom kort.