Lagbanner
Spelarbetyg Djurgårdens IF - IFK Göteborg (1-0) ”Var nära att ringa missing people efter första halvlek”

Spelarbetyg Djurgårdens IF - IFK Göteborg (1-0) ”Var nära att ringa missing people efter första halvlek”

IFK Göteborg förlorade sin fjärde raka match i Allsvenskan och har fortsatt inte gjort ett enda allsvenskt mål under säsongen 2023. Alltid Blåvitt har satt betyg på spelarnas insatser.


Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel


Adam Benediktsson 2
Trots att Dahlberg saknats i inledningen av säsongen så har Benediktsson tidigare känts som en relativt trygg backup. Tyvärr inleder han matchen med att boxa bollen rätt upp i luften på en hörna vilket leder till Djurgårdens 1-0 mål. Räddar upp betyget efter målvaktstabben med några bra räddningar under den senare delen av matchen.

Emil Salomonsson (av 87) 3
Som vanligt springer Salomonsson upp och ner längs högerkanten. Har ofta mycket yta på kanten och kommer ofta till inläggslägen, där kvalitén tyvärr varierar. 

Sebastian Hausner 2
Hausner ser i vissa situationer ut som en solid och resolut mittback. Men ibland går han också enkelt bort sig i försvaret vilket leder till farliga målchanser för Djurgården. Måste bli jämnare i spelet under 90 minuter. 

Johan Bångsbo 3
Idag fick man åtminstone stundtals se en antydan till förra säsongens omtalade passingsfot, även om de passningar som hittar rätt är ungefär lika många som de som hittar fel. Han ligger också mer rätt i positionspelet än vad han gjort i tidigare matcher även om det fortsatt ser lite långsamt ut i löpningar och vändningar.

Oscar Wendt 3
Oscar Wendt står för en helt okej insats där han sliter utan boll och inte gör bort sig med bollen. Har några fina inlägg stundtals och räddar laget i slutet av matchen med en uppoffrande slängning för att täcka skott.  

Adam Carlen 4
Carlen var kanske lagets bästa spelare mot Malmö och fortsätter på inslagen väg även idag. Han ser stark ut i duellerna och vinner mycket boll. Han ser också lugn och fin ut med bollen men gör även han stundtals onödiga felpassningar.

Sebastian Eriksson (av 73) 3
Mikael Stahres favoritord “energi” beskriver nog Eriksson på bästa sätt. Han visar ständigt hjärta, arbetar stenhårt och ligger ständigt på gränsen i närkamperna. Dock så blandar han och ger i passningsspelet, vilket ibland ställer till det för laget. 

Sebastian Ohlsson 3
Sebastian Ohlsson flyter omkring i offensiven och är ofta delaktig när IFK får farliga målchanser. Är påpassligt framme och fångar upp Djurgårdens felpass i 30e minuten men bränner tyvärr den chansen. Har utöver det även några fina instick i offensivt straffområde. Tyvärr är han precis som resten av anfallet lite för osynlig. 

Elias Hagen 2
Efter de första 45 minuterna var jag nära att ringa missing people och be dem att leta efter en norsk mittfältare som verkar vara helt försvunnen någonstans på Tele2 arena. I början av andra halvlek så vaknar han dock till liv och blir mer delaktig i spelet även om han tyvärr ofta är för slarvig och bränner bland annat ett friläge. 

Gustaf Norlin (av 68) 2
Man vet vad man får med Gustaf Norlin och idag är inget undantag. Han sliter för laget och är stark i presspelet. Tyvärr saknas det lilla sista i offensiv tredjedel som i resterande matcher under säsongen, där blir det för ofta passningar till fel adress eller dåliga avslut.

Marcus Berg 1
Att Marcus Berg fortfarande är ur form är tydligt, han går helt enkelt inte att känna igen. Tajmingen och bollbehandlingen är inte på plats och enkla passningar slås allt för ofta bort. Marcus Berg har en bra bit upp till toppformen och ska man förväntas vara Blåvitts bästa spelare så krävs det mer. 

Eman Markovic (In 68) 2
Kommer in och gör inget speciellt stort avtryck. Slår mest crossbollar från vänsterkanten ut mot Salomonsson med blandad kvalitet. 

Anders Trondsen (In 73) 2
Den norske vänsterbacken som gjorde sin efterlängtade debut mot Malmö hoppar även idag in som mittfältare. Gör ett okej inhopp där han står för en och annan brytning innan han i en duell i slutminuterna drar på sig ett tveksamt rött kort. 

Linus Carlstrand (In 87)
Spelade för lite för att betygsättas. 

Isak Gerhardsson2023-04-23 18:40:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg