Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2022-05-07 15:00

AIK - IFK Göteborg
1 - 0

Spelarbetyg efter AIK - IFK Göteborg (1–0): ”Han satte inte en fot fel”

Spelarbetyg efter AIK - IFK Göteborg (1–0): ”Han satte inte en fot fel”

Det blev tillslut en ganska säker 1-0 vinst för Solnalaget i rivalmatchen AIK - Blåvitt. Detta innebär också att Blåvitt nu efter en bra start på säsongen bara tagit ett poäng de senaste fyra matcherna.


Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel
 
Warner Hahn - 4
Har egentligen inte så mycket att göra. AIK har bara fem skott på mål, två av dem lyckas ta sig förbi Hahn och en hela vägen in i mål. Var nära på att stå för en riktig tavla när han tappar en boll ungefär vid straffpunkten men bollen styrde sig på Jallow och ribban. Annars finns det inte så mycket att kritisera hos Warner.
 
Alexander Jallow - 5
Det var en riktigt fin första halvlek för Alexander Jallow, jag var redo att krita in en 6a på han vid det laget. Han höll tätt defensivt och var ett hot offensivt. Dessutom hade han “räddningen” på mållinjen. Andra halvlek höll inte riktigt samma klass, men han är bra då också. Dem där klackarna kan han väl lägga av med dock?
 
Carl Johansson - 6
Solklart bäst på plan idag. Satte inte en fot fel. Den grymma starten på säsongen för Calle bara fortsätter. Förhoppningsvis kan han hålla i det så länge som möjligt, speciellt nu när anfallet knackar. 
 
Mattias Bjärsmyr - 5
Vem hade trott att mittbacksparet Calle och Bjärs skulle vara så sjukt stabila? De som förra året kunde förlora oss matcher är nu lagets bästa spelare vecka ut och vecka in. Det är riktigt roligt att se. 
 
 
Oscar Wendt - 4 
Det var lite som att besöka mordplatsen igen för Oscar som hade sin (kanske) sämsta match i den blåvita tröjan på Friends förra året. Trots att det kanske inte var den bästa eller mest spektakulära matchen så gör han det okej. Defensivt gör han det som behövs. De fasta situationerna måste bli bättre. 
 
Hosam Aiesh (ut 62) - 3
Hosam hade det riktigt tufft idag, lyckas inte komma igång offensivt. Han försöker men det resulterar sällan i något anmärkningsvärt. Mycket av det är på grund av Otieno hade en så bra match som han hade. 
 
Gustav Svensson (ut 77) - 5
Riktigt fin match av Gurra, han glidtacklar och täcker ytor. Man märkte att Sebastian Larsson och Bilal Hussein inte alls var lika bekväma som de brukar vara. Han gick av i 77e minuten med något som liknade någon känning i baksida lår. Vi får hoppas att det inte är mer seriöst än det. 
 
Simon Thern - 3
Ni kanske tycker att jag är lite väl hård mot Simon nu, och det kanske jag är, men jag förväntar mig så mycket mer av honom än vad jag såg idag. Han var helt osynlig i första halvlek och spelar en alldeles för liten del i det offensiva spelet. Defensivt är han fortfarande helt okej dock. 
 
Hussein Carneil (ut 62) - 3
Alla som känner mig vet hur mycket jag gillar “Hurricane” Carneil. Jag såg verkligen fram emot att se hur han skulle prestera i sin första match från start mot ett av de svåraste lagen som man kan möta i Allsvenskan. Men ögonblicket var bara för stort för honom idag. Tyvärr. 
 
Oscar Vilhelmsson (ut 87) - 4
Vilhelmsson är pigg, han har nog det bästa blåvita läget under hela matchen. Men det är inte riktigt nog för ett högre betyg. Han skapar och är delaktig i för lite framåt. Men jag ser det ändå som ett steg framåt från starten på säsongen. 
 
Marcus Berg - 4 
Detta är inte den Marcus Berg vi är vana att se. Jag vet inte ifall han är missnöjd, trött eller kanske till och med lite skadad men det är något som stör. Den Marcus Berg vi såg under de första tre omgångarna var inte den vi såg idag. Trots det så har han några lägen och är till har ett fint skott på mål från dålig vinkel som räddas av Nordfeldt i AIK målet.
 
Gustaf Norlin (in 62) - 4 
Han kommer in med den energin man är van att se från ett inhopp av Norlin. Men det leder inte till särskilt mycket. Men hans slit och kämparglöd är alltid fint att se
 
Kevin Yakob (in 62) - 3 
De senaste månaderna har inte varit särskilt enkla för Kevin. En del skadeproblem och inte fått så mycket speltid, men en bättre prestation än det här måste man ändå kunna förvänta sig. Han gör inte mycket rätt när han kommer in och ser allmänt trött och till och med ganska loj ut.
 
Al Ammari (in 77) & Erik Sorga (in 87) spelade för kort tid för att betygsättas.

Oscar Lagerberg2022-05-07 18:46:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg