Spelarbetyg efter BK Häcken – IFK Göteborg (3-2) ”Ett tidigt mål i rätt bur hjälpte inte ett skakat kollektiv"
En bedrövad Tobias Sana efter missad straff som kunde lett till en sen kvittering.

För omväxlings skull ett tidigt mål framåt, men det blir ändå noll poäng i ryggsäcken efter utflykten över andra sidan bron. Ett skakat kollektiv. Ett lag utan självförtroende. Ett lag påväg mot, ja vad för något? En tung söndag eftermiddag som bara spär på frågetecknen istället för att börja räta ut de som redan finns.

Giannis Anestis - 4
Får släppa in tre bollar där den en är en straff och ett efter skott utifrån, nickmålet ser för en lekman som en själv inte helt otagbart ut. Gör i övrigt det han ska och lyckades även ha hyfsad styr på sina fötter under matchen.

Hosam Aiesh (ut 80’) - 3
Offensivt en av de bättre för dagen, även om man hade önskat lite mer och bättre slutprodukt. Svårt att få ett högre betyg när man är en del av en backlinje som släpper in tre och som samtidigt ger ett så osäkert intryck.

Mattias Bjärsmyr - 3
Fick ägna stor del av första halvlek till att försöka rädda den debuterande mittbackskollegan som strax får sitt omdöme. Känns som backlinjen i övrigt inte bekväm med denna formation än sålänge, blir mycket kompenserade och långa defensiva löpningar som jag inte tror Bjärsmyr vill ha.

Bernardo Vilar (ut 54’) - 2
En allsvensk debut som nog varken Bernardo själv eller någon annan som tittade på kan vara nöjd med. Hade problem i positionsspelet, var slarvig i passningsspelet och spred dessvärre en oro till en redan skakig trebackslinje. Involverad i flera straffsituationer däribland den straff som ledde till Häckens 2-1.

August Erlingmark - 3
Liksom resten av backlinjen så dryper det inte av självförtroende i aktionerna just nu. I en trebackslinje som ännu inte sitter blir han likt övriga medlemmar i backlinjen exponerad gång på gång, kommer fel in i situationerna och det känns inte tryggt för tillfället.

Alexander Jallow (ut 46’) - 3
Tämligen osynlig i matchen och utbytt i paus till förmån för Gustaf Norlin. Kan nog i ärlighetens namn inte minnas många av hans aktioner i dagens match.

Gustav Svensson - 4
Rejäl i duellspelet när han väl kommer rätt in i dem. Blir tyvärr ofta lätt överspelad centralt när han hamnar ensam mot både två och tre spelare. Ett utfall av formationen? Kanske. Lägger hursomhelst ner ett stort jobb, gräver även fram en straff ur en till synes ofarlig situation.

Simon Thern (ut 54’) - 4
Tillbaka i startelvan efter en tids skadeproblematik, ger en dimension till laget med sin rörlighet och speluppfattning. Med i den fina upprullningen som ledde till straffen till det blåvita ledningsmålet.

Tobias Sana - 4
Målskytt på straff tidigt i matchen, kunde även blivit stor poängräddare i slutet av matchen men brände tyvärr straff nummer två. Tar ansvaret i dessa situationer och försöker vara katalysatorn offensivt, men är likt laget i stort ojämn i sina prestationer.

Kolbeinn Sigthorsson (ut 84’) - 5
Stark i duellspelet som brukligt utan att komma till några jättefarliga lägen. Fina kombinationer tillsammans med Berg och gör ett bra jobb under samtliga 84 spelade minuter.

Marcus Berg - 6
Duktig i target-spelet och innehar ett lugn med boll som man tycker borde kunna smitta av sig på fler blåvita spelare. Finurliga lösningar och fina små touch som borde resulterat i fler mål. Osar klass och positivt att han blev målskytt på nytt.

Gustaf Norlin (in 46’) - 3
Ersatte Jallow direkt efter paus, försöker hellre än direkt bra och lyckades även bli stängd av domare Ladebäck på egen hörna.

Kevin Yakob (in 54’) - 4
En frisk injektion med fint förarbete till Marcus Bergs reduceringsmål.

Sebastian Eriksson (in 54’) - 4
Bidrar alltid med energi och en kampvilja varje gång han är på planen. Svårt läge att komma in i men lyckas ändå tillsammans med backlinjen att värja det egna målet från ytterligare påhälsning.