Spelarbetyg efter Djurgårdens IF - IFK Göteborg (0 - 0): "Pandemonium på söder!"
Mattias Bjärsmyr med kollegor höll undan Djurgårdens många anfall och säkrade nollan i försvaret.

I södra Stockholm spelades en intensiv match utan vinnare, där det stundtals var öppen ridå i båda riktningar och rikligt med anfallsintentioner. I slutänden landade matchen i ett rättvist oavgjort resultat, även om båda lagen gott och väl kunnat bättra på sitt offensiva självförtroende med ett eller två mål.

Giannis Anestis - 4

Hade ordentligt att göra, men plockade allt han skulle och lite till. Verkade påtagligt nervös när han gick ut i flera lägen, trots att han gick ut rätt och resultatet var gott.

Alexander Jallow - 5

Var lite blek i första halvlek, men visade stor frejd i andra där han gång på gång kom genom och runt på sin högerkant. Skapade sig ett friläge på stopptid, men avslutet räddades av målvakten.

August Erlingmark - 4

I hög grad osynlig, vilket var positivt. Blev ordentligt bortgjord i 87:e minuten, men håller i övrigt matchen i genom bra koll på högerkanten.

Mattias Bjärsmyr - 4

Genomgående resolut och på precis rätt sida gränsen. Får ett hårt dömt gult när han läser ett kommande anfall på ett bra sätt och kliver upp för att täppa till i tid.

Jesper Tolinsson - 4

När Djurgården kom fram i första halvlek var det ofta på Blåvitts vänstersida, där Tolinsson ibland blev bolltittande eller översprungen, ibland stoppade ner djurgårdarna i fickan.

Gustaf Norlin - 4

Kommer fram på ett bra sätt och hanterar försvaret rimligt idag. Norlin lyckades skapa en del lägen och slog inlägget till Sanas jättechans i 29:e minuten, men kan jobba på passningsfoten som ibland slår bollarna bakom framåtlöpande lagkamrater och stannar upp spelet.

Pontus Wernbloom - 4

Pontus Wernbloom är svår att betygsätta. Han sliter och kämpar på ett bra sätt, men samtidigt blir det alltid ett par frisparkar i farliga lägen som kanske inte hade behövt uppstå och som någon dag hade kunnat kosta poäng (men dock inte gjort det hittills). Har en otrolig närvaro i luften, samtidigt som hans laterala närvaro ibland lämnade lite övrigt att önska när luckor flera gånger uppstod i hans område i försvaret.

Alhassan Yusuf - 4

Alhassan gör en gedigen insats på sitt eget sätt. Pressar bäst i Blåvitt och städar därmed bort flera lägen liksom andravågor på hörnor, men har lagt sig till med en sämre ovana i att ibland hålla bollen alltför länge innan han släpper den vidare, vilket idag sänker ett par tänkbara anfall.

Tobias Sana - 3

Tobias Sana är alltid igång och försöker alltid väldigt mycket, men idag är ännu en dag när han inte  riktigt får ut tillräckligt mycket av de tyvärr ofta lite överarbetade situationerna för att kamma hem godkänt.

Kevin Yakob - 4

Gör mycket bra och har en fräsch energi i offensiven. Gör sällan stora misstag och chanser tenderar att formera sig runt honom.

Kolbeinn Sigthorsson - 5

Sliter ordentligt, vinner mycket boll, precis som han ska och som hans roll är utformad. Hamnar ibland lite för långt ner i banan, men det är ofta för att han tar jobbet precis där det är och inte där han skulle vilja att det var.

Yahya Kalley (in 69') och Filip Ambroz (in 86') spelade för kort tid för att betygssättas.