Lagbanner
Tele2 Arena, 2022-09-18 17:30

Djurgården - IFK Göteborg
3 - 0

Spelarbetyg efter Djurgårdens IF - IFK Göteborg (3-0): ''Han har hamnat i en formsvacka"

Spelarbetyg efter Djurgårdens IF - IFK Göteborg (3-0): ''Han har hamnat i en formsvacka"

Blåvitt förlorade även den tredje och sista stockholmsmatchen för säsongen. Men resultatet (3-0) speglar inte matchbilden utan Blåvitt gör faktiskt en av sina bättre bortamatcher mot topplagen för säsongen. Tyvärr blir man horribelt bortdömda genom Joakim Östlings två direkt feldömda straffar, vilket gjorde att Blåvitt aldrig gavs chansen att göra match av tillställningen. Det gör det svårt att värdera spelarnas prestationer, men här kommer åtminstone ett försök till spelarbetyg efter förlusten

Betygsskalan
1 – Usel
2 – Dålig
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Landslagsklass



Warner Hahn- 4
Gjorde en godkänd match med några fina räddningar. Kunde kanske gjort det bättre vid 1-0 målet men störs av en styrning. Det går inte heller att begära att han ska rädda straffarna, men den andra var absolut inte otagbar.

Emil Salomonsson- 3
Emil stod för ett gediget jobb som alltid men det räckte inte riktigt till. Får inte ut så mycket som han borde offensivt. Inläggen fastnade oftast på första spelare och han hade det kämpigt bakåt mot Djurgårdens vassa vänsterkant.

Calle Johansson- 4
Gör en okej match defensivt. Var inblandad i situationen som ledde till första straffen men med tanke på den tydliga knuffen i ryggen från Radetinac kan han inte lastas för att ha orsakat den. Starkt psykiskt att skaka av sig det och sedan spela sig tillbaka in i matchen.

Johan Bångsbo- 4
Precis som sin mittbackskollega gjorde Bångsbo en okej match, kanske något bättre med tanke på hur hans passningar lade grunden för Blåvitts offensiv. Precis som Calle blev Johan offer för den katastrofala domarinsatsen när han smidigt styrde bort ett inspel med magen och lyckades få undan armen i samma sekvens. Tyvärr hade Östling glömt både glasögon och linser hemma och fick det istället till ännu en felaktig straff för hands.

Alai Ghasem- 5
Det märktes knappt att det var Alais debut från start och han ersatte avstängde Oscar Wendt med den äran. Inledde med att spela enkelt men tog för sig mer desto längre matchen led. Har snabbhet och teknik som gör att han stundtals påminner mer om en ytter, vilket var till stor nytta för Blåvitts offensiv. Känner Wendt flåset i nacken?

Simon Thern- 3 (ut 70)
Simon hade ingen enkel match i comebacken från start, då han ställdes mot seriens kanske bästa mittfält. Gör det han kan för att hålla i bollen och få igång ett offensivt spel, men lyckades för sällan.

Gustav Svensson- 4
Står för en godkänd insats. Städade bra och ställde till problem för Djurgården i deras speluppbyggnad fram tills matchen dog. Efter det är det svårt att värdera hans prestation.

Hussein Carneil- 3 (ut76)
Carneil har hamnat i en formsvacka den senaste tiden, vilket är normalt för en ung offensiv spelare. Han vill och försöker mycket men får det inte riktigt att stämma. Trots det visade han ändå upp glimtar av den talang han besitter och var svårfångad för djurgårdarna i flera sekvenser.

Eman Markovic- 5
Är tillsammans med Ghasem lagets bästa spelare mot Djurgården. När Blåvitt anföll var det oftast runt Markovic det hände. Hade bland annat ett vasst skott tidigt i första halvlek som var nära att gå in, men där Widell-Zetterström i djurgårdsmålet stod för en bra räddning. Har dessutom börjat göra jobbet även defensivt.

Marcus Berg- 3 (ut 76)
Ser ut att ha hamnat ur slag igen, men det är såklart baserat på hans egen måttstock. Lyckas inte vara det nav i blåvitts offensiv som han brukar vara vilket delvis kan förklaras med att han möter en av seriens bästa mittbackar Marcus Danielson. Hade svårt att komma till farliga lägen, bortsett från när han lyckas lura Danielson och fick till ett konstavslut som inte många anfallare i serien är kapabla till. Men, nära skjuter som bekant ingen hare och det hade krävts att Mackan gjort något utöver det vanliga om Blåvitt skulle få med sig något från matchen.

Gustaf Norlin- 3 (ut 76)
River och sliter som vanligt men precis som för resten av laget ledde det inte fram till någonting. Kommer som bäst till en halvchans med ett halvtaskigt avslut. Är absolut inte dålig men räcker helt enkelt inte till idag, men det är svårt att lasta honom för med tanke på att Djurgården spelar större delen av matchen med en man mer.

Sebastian Eriksson- 3 (in 70)
Kommer in i ett hopplöst läge där domaren redan avgjort matchen. Svårt att göra en rättvis bedömning av hans inhopp men får en trea enbart för att han inte gick in och markerade mot varesig domare eller motståndare på klassiskt ”Sebban-manér”.

Suleiman Abdullahi, Erik Sorga(!) och Abundance Salaou spelade alla för kort tid för att betygsättas.

Ludwig Härlin@ludwigharlin2022-09-19 13:58:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg