Lagbanner
NP3 Arena, 2022-10-09 15:00

Sundsvall - IFK Göteborg
3 - 2

Spelarbetyg efter GIF Sundsvall - IFK Göteborg (3-2): ''Horribel insats"

Spelarbetyg efter GIF Sundsvall - IFK Göteborg (3-2): ''Horribel insats"

Blåvitt står för en rakt igenom usel insats både kollektivt och individuellt. Under första halvlek lyckas man både släppa in 3 mål och inte heller skapa en enda farlig målchans mot seriens sämsta lag. Slutresultatet skrevs visserligen till 3-2, men i ärlighetens namn var det närmare 4-2 än 3-3, vilket också speglas i spelarbetygen.

Betygsskalan
1 – Usel
2 – Dålig
3 – Underkänd
4 – Godkänd
5 – Bra
6 – Mycket bra
7 – Landslagsklass

Pontus Dahlberg: 1
Katastrofal comeback. Är helt borta vid 1-0, inte ens nära att ta straffen och boxningsförsöket vid 3-0 är totalt värdelöst. Helt under isen och har mycket att bevisa framöver.

Emil Salomonsson: 1
Såg man matchen idag kan man omöjligt tro att Emil gjort 300 matcher i allsvenskan. Ser trött och oengagerad ut och bidrar inte med någonting. Försvarsspelet är under all kritik och försöket till passningsspel innehöll mest alibipassningar. Har ett lyckat inlägg under hela matchen vilket leder till Norlins reducering.

Mattias Bjärsmyr: -2
I vanliga fall finns det inte minuspoäng i betygsskalan men idag är det faktiskt inte en överdrift. Direkt inblandad i samtliga mål där hans ingripanden är rakt igenom amatörmässiga. Horribel insats som förmodligen är den sämsta jag någonsin sett från en spelare i Blåvitt. Jag hoppas det är första och sista gången jag behöver sätta ett betyg som detta.

Johan Bångsbo: 1
Står för sin sämsta insats sedan entrén i A-laget. Vinner knappt en duell och har svårt att hitta rätt i positionsspelet. Hans normalt giftiga passningar ser mest ut som valfri rensning i division 6. Ser inte ens ut att vilja vara på planen idag (och det förstår jag).

Oscar Wendt: 1
Ser fastfrusen ut på sin kant i både offensiven och defensiven. Lyckas inte med någonting han försöker sig på under 90 minuter på planen. Det gäller allt från det bristfälliga försvarsspelet till de misslyckade fasta situationerna. Totalt misslyckad idag.

Simon Thern: 1
Visar absolut ingenting positivt idag. Klarar inte av att hålla i bollen över huvudtaget trots att han möter seriens sämsta lag. De enda lyckade passningarna är de säkra bollarna som spelas bakåt i plan. Genomusel insats.

Gustav Svensson: 1
Frågan är om han ens var på planen idag. Lyckas inte ens vinna sina dueller och passningspelet är under all kritik.

Sebastian Eriksson: 1
Är lika dålig som resten av laget. Skillnaden är att han är den enda som åtminstone försöker anstränga sig, men det är fortfarande för dåligt och är inte ens i närheten av godkänt.

Hussein Carneil: 1 (ut 45)
Spelar bara bollen i sidled eller bakåt i planen och misslyckas med att hota offensivt. Kommer aldrig ens in i matchen innan bytet i paus. Påverkas såklart av att alla i hans omgivning underpresterar enormt men han behöver höja sig i fortsättningen.

Eman Markovic: 1 (ut 45)
Totalt osynlig under den halvleken han spelade. Sköt ett skott i burgaveln men mer än så bidrog han inte med. Imponerande att kunna vara så svag som offensiv spelare i ett lag med nästan 70% bollinnehav.

Gustaf Norlin: 2
Precis som resten av laget är han kvar i omklädningsrummet och står för en rakt igenom usel insats. Är den i laget som är minst dålig eftersom han ligger bakom båda målen. Men efter en match som denna räcker inte ens 1+1 till mer än en 2:a i betyg.

Suleiman Abdullahi: 2 (in 45)
Ser trög och orörlig ut under sitt inhopp och bidrar inte nämnvärt i jakten på reducering. Är långt ifrån matchfit vilket blev tydligt idag. Blixtrar till med individuell kvalité i ett fåtal sekvenser, men det leder till absolut ingenting. Räddas undan bottenbetyget enbart av att ha suttit på bänken i första halvlek.

Erik Sorga: 2 (in 45)
Sorga står, i ärlighetens namn, för ett blekt inhopp där han verkar spela för sig själv snarare än laget. Står visserligen på rätt plats vid rätt tillfälle en gång och får peta in första reduceringen i öppet mål från några centimeters avstånd, men det är också det enda han bidrar med. Precis som för Abdullahi räddas betyget upp av att han befann sig på bänken i första halvlek.

Ludwig Härlin@ludwigharlin2022-10-09 17:34:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg