Örjans Vall, 2021-05-02 15:00

Halmstads BK - IFK Göteborg
1 - 1

Spelarbetyg efter Halmstad BK - IFK Göteborg "Under all kritik, igen"

Återigen var det individuella misstag i försvarsspelet som ställde till det för Blåvitt. Sebastian Eriksson och Mattias Bjärsmyr lät Marcus Antonsson göra ett tidigt ledningsmål. I andra halvlek lyckas dock Tobias Sana kvittera till 1-1 efter en något turlig situation.

Giannis Anestis- 4
Anestis kan inte lastas för 1-0 målet, han kunde absolut gjort det bättre men felet är inte hans. Utöver det räddar han det han ska, men höll på att ställa till det för sig själv i spelet med fötterna ett par gånger.
Jesper Tolinsson- 3
Jesper är återigen bäst i backlinjen men konkurrensen var inte direkt mördande idag. På ett individuellt plan gör han en godkänd insats men försvarets prestation som helhet drar ner betyget till ett underkänt. Att Wendt och Berg ansluter efter EM  är absolut ett tillskott, men frågan är hur hårt tappet av Tolinsson kommer slå.
Mattias Bjärsmyr- 1
För andra matchen i rad står Bjärsmyr för en jättetavla som leder till baklängesmål. Det finns inga förmildrande omständigheter till att han tillåter Antonsson ta bollen och springa förbi honom till ett friläge som om han inte existerade. Det enskilda ingripandet är skäl nog för lägsta betyg.
Sebastian Eriksson- 2
Sebastians insats var under all kritik, igen. Vid 1-0 målet förlorar han nickduellen med Boman som han vid upprepade tillfällen har problem med. Det följs upp med ovårdat passningsspel och dåligt positionsspel som mycket väl kunde kostat fler mål bakåt.
Alexander Jallow- 3
Första halvlek är han väldigt anonym och utmärker inte sig nämnvärt. Höjer sig i andra halvlek, men det är först när han får flytta över till högerkanten som han blir riktigt delaktig i spelet. Det räcker dock inte för ett godkänt betyg.
August Erlingmark- 3 (ut 58)
August är viktig i det fysiska spelet på mittfältet, men kommer inte upp i nivå idag. Precis som övriga laget är första halvleken svag och i andra hinner han inte åstadkomma mycket innan han byts ut när man börjar satsa mer offensivt.
Alhassan Yusuf- 2 (ut 58)
“Hasse” gjorde en av de sämre matcherna jag sett på länge och den spelaren vi såg mot AIK kändes so. Slarvig i passningsspelet och svag i duellspelet och såg allmänt seg ut på planen. Det är inte för inte man undrar om fastan påverkar honom mer än han vill erkänna.
Marek Hamisk- 4 (ut 84)
Om fotboll vore en individuell sport hade Hamsik vunnit idag. Visar sin kvalité i många sekvenser, bland annat när han ligger bakom Sanas kvitteringsmål. Oftast är tyvärr medspelarna för dåliga för att ta till vara på kvalitén, men Hamisk själv är inte heller fläckfri. Det räcker dock till godkänt idag, dock är det på gränsen.
Hosam Aiesh- 3 (ut 64)
Hosam är knappt delaktig i matchen under första halvlek och när han väl är det har han stora problem med Halmstads defensiv. Dribblingarna lyckas inte och han fastnar gång på gång på sin ytterback. Inledde andra halvlek piggt men det räcker inte för godkänt.
Tobias Sana- 3
Sana är ganska osynlig i stora delar av matchen och har oftast bollen i ofarliga ytor, vilket är för dåligt för den spelaren som ska vara navet i offensiven. Har i ärlighetens namn lite tur med studsen innan kvitteringen, men avslutet är det inget fel på.
Kolbeinn Sigthorsson- 4
Om inte resten av laget fungerar så fungerar inte heller Kolbeinn. För att få ut det mesta av honom måste han förses med bollar nära mål men det är få gånger det händer idag. Som uppspelspunkt gör han det ändå bra mot ett fysiskt halmstadförsvar men utöver det har han inte så mycket att jobba med och måste bedömas därefter.
Simon Thern (in 58)- 3
Blev visserligen en uppgradering jämfört med en svag Alhassan Yusuf men påverkar inte matchen nämnvärt. Har ett nickläge från nära håll men står lite fel och når inte bollen.
Kevin Yakob (in 58)- 3
Det är ett otacksamt läge för Kevin att komma in i. Bollen rullas mest i backlinjen på egen planhalva och när den väl kommer upp är det höga bollar som kommer in mot straffområdet, vilket inte är hans styrka. Har ett halvhjärtat försök efter en hörna i slutet av matchen men utöver det var det inte mycket han gjorde som fick en att hoppas. Påverkar matchen för lite för att bli godkänd.