Lagbanner

-

Spelarbetyg efter Hammarby IF - IFK Göteborg (1-1): Anfallsflopp när Blåvitt fortsätter tappa poäng
Alhassan Yusuf stod för en stark defensiv i matchen mot Hammarby

Spelarbetyg efter Hammarby IF - IFK Göteborg (1-1): Anfallsflopp när Blåvitt fortsätter tappa poäng

Efter magplasket som var Helsingborg hemma var det dags för laget att rycka upp sig och ta avgörande poäng för att undvika bottenstriden, dock bjöds vi istället på ännu en match där Blåvitt inte lyckas få in bollen i mål. Här kommer spelarbetygen efter vad som känns som två tappade poäng.

Betygskalan
 
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

 
 
Giannis Anestis – 4
Gör det bra när han ska och är chanslös på målet. Bra samspel med den nyformade backlinjen och spelar sig ur ett par knepiga situationer.

Emil Holm (In 68’) – 4
Löser straffen som leder till 1-1 målet och bidrar relativt bra offensivt i slutforceringen. Är vilsen under 1-0 målet när Bjärsmyr täcker upp på högerkanten och står och tittar boll, behöver fortfarande jobba lite på defensiven. 
 
August Erlingmark – 4
Bäst av mittbackarna idag och även om han själv ser sig som en mittfältare så skiner han verkligen i rollen som mittback. Står för många bra uppspel idag och trycker upp högt under längre anfall och blir nästan en ytterligare mittfältare i vissa stunder. 

Mattias Bjärsmyr – 4
Solid match, slår någon passning fel då och då men räddar upp det. Överlag väldigt stabil och ger lite mer trygghet till systemet. Personligen är detta det bästa mittbacksparet vi sett i år och förhoppningsvis fortsätter vi spela på samma sätt.
 
Alexander Jallow – 4
Spelar en lite annorlunda roll då Aiesh ligger relativt lågt i plan och spelar i en lite högre wingback roll. Bidrar ganska bra offensivt och får till ett par bra längre bollar som inte riktigt når hela vägen. 
 
Alhassan Yusuf – 4
En godkänd insats av Yusuf som gör det som förväntas av honom vid det här laget. Väldigt nyttig när laget behöver spela sig ur press med sin konstanta rörelse som håller honom öppen. Tar en del stryk idag och insatsen mattas av lite i slutet av matchen. 

Tobias Sana  – 4
Nyttig på många sätt idag Sana och han är otroligt viktig för att bollen ens ska nå upp till spelarna uppe på topp, tyvärr gjorde inte detta någon större skillnad idag. Kan inte kräva mycket mer av honom idag när andra lagdelar fallerar men samtidigt är det svårt att ge högre betyg när hans arbete inte tas till vara på. 

Patrik Karlsson Lagemyr – 3
Gör mycket fint idag men precis som resten av anfallskvartetten är han alldeles för svag framför mål. Kombinerar jättefint och ger laget mycket utrymme att anfalla på. Hamnar tyvärr lite fel i positionen under slutforceringen och får stå försöka nicka inlägg i boxen vilket inte gör någon större nytta. 

Hosam Aiesh – 3
Sätter straffen och där har han visat sig vara stabil under de senaste matcherna. Bidrar mycket offensivt han också och är som vanligt ett hot med sin fina teknik. Lyckas dock inte få till någon slutprodukt och hans inlägg är inte heller något att hurra över. 

Giorgi Kharaishvili – 3
Bäst av kvartetten idag men även han för svag när det väl gäller. Verkar ha blivit petad som straffläggare, inte förvånande med tanke på senaste matcherna förstås. Får till några riktigt farliga chanser som mycket väl hade kunnat gå in, tyvärr är det inte hans dag idag och han når inte upp till nivån han var på förra året. 

Sargon Abraham – 2
Vad ska man säga, det finns otroligt mycket som Sargon gör bra idag, inte minst sätter han sig i lägen där han absolut ska göra mål. Men det vill sig inte och att inte lösa en till anfallare under transferfönstret straffade oss hårt idag. Två solklara chanser som trots lysande målvaktsspel mycket väl borde varit mål slösas bort, en anfallare måste kunna göra mål på dessa chanser vi skapar idag. 

Oscar Vilhelmsson spelade för kort tid för att betygsättas.

Christoffer Krull@Krull19042020-07-20 21:30:41
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg