Lagbanner
Spelarbetyg efter Helsingborgs IF – IFK Göteborg (0–1)
Marcus Berg sänkte Helsingborg med matchens enda mål.

Spelarbetyg efter Helsingborgs IF – IFK Göteborg (0–1)

Blåvitt tar andra raka segern efter en 1–0 seger mot nykomlingen Helsingborg. Här kommer spelarbetygen efter dagens match.

Betygsskalan
7 – Landslagsklass
6 – Mycket bra
5 – Bra
4 – Godkänd
3 – Underkänd
2 – Dålig
1 – Usel

Warner Hahn – 4 
Håller nollan och tar det han ska ta. Däremot är det vissa brister i spelet med fötterna, som han annars är så duktig på, som gör att han inte får mer än en fyra idag. 

Alexander Jallow – 4 
Jallow blandar och ger idag. Stundtals vinner han boll bra och står för en del fina aktioner framåt, bland annat ett skott med vänsterfoten som resulterade i en hörna. Däremot blir han ofta bortgjord av lovordade Taha Ali och inläggen landar fortsatt inte där de ska. Allt som allt är Jallow godkänd idag men inte mer än så. 

Carl Johansson – 6 
Blåvitts i särklass bästa spelare idag. Från minut 1 är det Johansson som äger det blåvita straffområdet. Det känns som att varje inlägg, varje hörna och varje skott rensas eller blockas av den tidigare Helsingborgspelaren. Dessutom är han oerhört nära att göra mål på hörna. Mycket bra Calle! 

Mattias Bjärsmyr – 5 
Vår andra mittback gör inte heller han en dålig match. Liksom Johansson är han stark i huvudspelet. Dessutom blockar han ett flertal skott och har ett par fina glidtacklingar. Dagens mittbackspar står helt enkelt för en väldigt bra insats. 

Oscar Wendt – 3
Det känns lite som att Oscar Wendt är en nervös supporter som fått chansen ute till vänster i backlinjen. Ibland gör han det väldigt bra, där det syns att han har en hög högstanivå, men allt som oftast är han fel i positionsspelet och svag i duellspelet. Det är lite för många gånger som Helsingborg kommer runt på vänsterkanten. Oscar vet själv att han inte riktigt hittat formen och förhoppningsvis är det bara en tidsfråga innan Bundesliga-Wendt är tillbaka. 

Hosam Aiesh (ut 85) – 5
Aiesh är en jobbig jävel idag, fråga bara Armin Gigovic. Han river, sliter, springer och dribblar bra. Han ska också få Gigovic utvisad vilket är ett kvitto på hans effektivitet. Dessutom slår han ett perfekt inlägg till Berg i första halvlek och en avgörande passning i samband med 1–0 målet. 

Gustav Svensson – 5
Gustav Svensson är Gustav Svensson idag, vilket betyder minst 5 poäng. Som alltid vinner han extremt mycket boll på mittfältet. Utöver en bra defensiv insats spelar han fram till Marcus Bergs mål och får en assist in på kontot. 

Simon Thern – 4
En stark fyra får han idag den gode Simon. Står för några fina vändningar och gör mycket oväntat med bollen, vilket öppnar upp spelet. Han är däremot inte lika överlägsen
som mot Värnamo men absolut inte dålig idag. 

Tobias Sana (ut 98) – 3 
Blåvitts vänsterkant var inte bra idag och skapade i princip inga farliga lägen. Sana är absolut inte den självklara ledaren som han ibland kan vara och missar dessutom ett jätteläge i slutminuterna. Han kan betydligt bättre än såhär och blir därför underkänd idag. 

Oscar Vilhelmsson (ut 80) – 3 
Vilhelmsson har en bit kvar till den fina formen han visade upp i fjol. I den första halvleken har han ett läge som han förvaltar på sämsta möjliga sätt. I den andra halvleken är han ganska osynlig men är lite ettrigare och hetsigare vilket såklart är ett plus. Överlag är det däremot bara att konstatera att Norlin nu förtjänar att gå före unga Vilhelmsson i Stahres startelva. 

Marcus Berg – 5 
Att Marcus Berg håller hög klass har nog inte undgått någon. Idag står han för en bra insats som präglas av ett vackert mål. Bergs mål är det som tillslut avgör matchen vilket visar hans betydelse för årets upplaga av IFK Göteborg. Om Berg är frisk kan Blåvitt vara ett topplag, om Berg inte är frisk så kan Blåvitt vara ett bottenlag. 

Gustaf Norlin (in 80) – 4 
Kommer in och är så ettrig som vi är vana att se honom. Vass i kontringarna och spelar fram Tobias Sana som ska punktera matchen. Piggt inhopp av Norlin, han lär gå före Vilhelmsson i nuläget. 

Emil Salomonsson (in 85) och Amir Al-Ammari (in 98) spelade för kort tid för att betygsättas. 

Arvid Larssonnils.arvid.larsson@gmail.comlarsson_19042022-04-10 19:53:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg