Lagbanner
Gamla Ullevi, 2022-07-04 19:00

IFK Göteborg - Degerfors
2 - 0

Spelarbetyg efter IFK Göteborg - Degerfors (2-0) ”Han är oersättlig”
Marcus Berg och Gustaf Norlin var förgrundsfigurerna i Blåvitts seger.

Spelarbetyg efter IFK Göteborg - Degerfors (2-0) ”Han är oersättlig”

Blåvitt tog en stabil seger med 2-0 mot Degerfors under måndagskvällen. Alltid Blåvitt har betygsatt spelarnas insatser.

Betygsskala

1- Usel   
2- Dålig
3- Underkänd
4- Godkänd
5- Bra
6- Mycket bra
7- Landslagsklass

Warner Hahn- 4

Hade en förhållandevis lugn dag på jobbet. De halvchanser som Degerfors hade landade oftast mitt i famnen på Hahn och det märks att han sprider ett lugn till sin backlinje tack vare kvalitén i spelet med fötterna. 

Alexander Jallow- 5
En match som passade Jallow bra. Får gott om möjligheter att fylla på i offensiven där han ofta kunde överlappa sin ytter vilket ställde till problem för motståndarnas vänsterkant.

Mattias Bjärsmyr- 4
Det var snarare det kollektiva än det individuella försvarsspelet som imponerade mot Degerfors, men det är Bjärsmyr en stor anledning till. Lugn och trygg med sin rutin och ser till att avslut får tas i rätt lägen vilket gör att det aldrig känns farligt de gånger bortalaget anföll. Snuddar på en 5:a men då behöver han slipa på passningsspelet något.

Calle Johansson- 4
Precis som sin mittbackskollega bidrog Calle till ett tryggt kollektivt försvarsspel. Utmärker sig inte lika mycket som i de senaste matcherna, men det är nästan bara positivt för en mittback. Även här kan dock passningsspelet förbättras.

Oscar Wendt- 4
Oscar gör en av sina bästa matcher på länge. Ges utrymme att spela mer offensivt än tidigare vilket gynnar honom. Står för några fina brytningar och känns säker även i försvarsspelet, även om han inte sätts på några större prov.

Hosam Aiesh- 4 (ut 73)
Inledde piggt men försvann sedan ur matchen en aning. Lyckades ta sig förbi sin gubbe flera gånger men oftast hade kantspelarna i Degerfors tillräcklig speed för att hinna ifatt honom igen. Var trots det starkt bidragande till blåvitts offensiv, inte minst genom sitt fina samspel med Jallow. 

Simon Thern- 6 (ut 83)
Strålande insats av Simon där han fick visa upp vilken kvalité han besitter. Lugn och trygg med bollen i både passningsspel och dribblingar vilket gör det oerhört svårt att ta bollen ifrån honom. Kanske hans bästa match sedan han kom till blåvitt (i konkurrens med premiären mot Värnamo).

Gustav Svensson- 6
När den rejäla regnskuren sköljde över Gamla Ullevi strax innan avspark kunde man nästan föreställa sig hur Gurra stod nere i spelartunneln och gnuggade händerna. Var stenhård i duellspelet och stängde ytor på ett sätt som skapade stora problem för Degerfors i speluppbyggnaden. 

Gustaf Norlin- 6
Norlin har verkligen prickat formen efter uppehållet. Mot Degerfors stod han inte bara för två fina framspelningar till Bergs båda mål, han bidrog även med ett enormt jobb i presspelet med sina uppoffrande löpningar.

Kevin Yakob- 5 (ut 73)
Om Kevin fortsätter såhär är han snart självskriven i startelvan. Visade prov på fin teknik och var i högsta grad involverad i situationen där man vinner tillbaka bollen kort innan 1-0. Bidrar även med mer fart till anfallsspelet än sin föregångare på vänsterkanten, vilket är nyttigt för hela laget. FÖRLÄNG!

Marcus Berg- 6 (ut 89)
Kommentarer är egentligen överflödiga. Han är navet i det blåvita anfallsspelet och både hans sätt att röra sig och själva avsluten vid båda målen håller hög klass. 7 mål och 3 assist på 11 matcher talar sitt tydliga språk: han är oersättlig.

Sebastian Eriksson- 5 (in 73)
Sebbans comeback på Gamla Ullevi var nog lika efterlängtad av oss supportrar som av honom själv. Ersatte Aiesh på kanten och bidrog med att bara vara den han är, vilket var perfekt då blåvitt ville stänga matchen. Kul att ha dig tillbaka Seb!

Hussein Carneil- 4 (in 73)
Gjorde ett piggt inhopp i ett läge där blåvitt främst fick kontra vilket öppnade upp stora ytor för honom. Hotade Degerfors med sin fina teknik och lyckades nästan frispela Carlstrand i slutminuterna. Framtiden ser ljus ut för Carneil.

Amir Al-Ammari (in 83) & Linus Carlstrand (in 89) spelade för kort tid för att betygsättas.

Ludwig Härlin@ludwigharlin2022-07-05 13:28:00
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg