Lagbanner
Gamla Ullevi, 2023-05-04 19:00

IFK Göteborg - Degerfors
6 - 0

Spelarbetyg efter IFK Göteborg - Degerfors IF (6-0) "Självförtroendet är tillbaka"
Gustav Svensson inledde målskyttet när han nickade in en hörna.

Spelarbetyg efter IFK Göteborg - Degerfors IF (6-0) "Självförtroendet är tillbaka"

Blåvitt gick ut och körde över Degerfors på Gamla Ullevi. 3-0 i paus blev 6-0 när slutsignalen gick. Alltid Blåvitt har satt betyg på spelarnas insatser, där många spelare utmärker sig positivt.

Betygsskalan
7-Landslagsklass
6-Mycket bra
5-Bra
4-Godkänd
3-Underkänd
2-Dålig
1-Usel


Adam Benediktsson- 6
Har fått utstå en del kritik de senaste matcherna, men mot Degerfors gjorde han en direkt matchavgörande räddning på ett friläge vid ställningen 1-0. Hade den gått in hade nog matchen utvecklat sig annorlunda. Istället står han för en bra och stabil insats matchen igenom, även om Degerfors inte satte honom på några större prov.

Emil Salomonsson- 6
Emil gör i princip det han gör varje match. Han löpte outtröttligt längs sin kant och visade upp ett fint samspel med Sebastian Ohlsson. Skillnaden idag var att inläggen satt precis där de skulle och då är han ett stort offensivt hot som ligger bakom två av målen istället.

Gustav Svensson- 5 (ut 78)
Nickar in ledningsmålet och fortsätter göra det bra som mittback. Bidrar med en rutin och ett lugn som smittar av sig på hela försvaret. Fortsätter han såhär blir det svårt för Hausner att ta tillbaka startplatsen.


Johan Bångsbo- 5
När Johan spelar bredvid en trygg partner är det en annan spelare. Sköter sina försvarsuppgifter utmärkt och hotar även offensivt med sitt passningsspel. Slog flera fina bollar rakt igenom Degerfors anfall och mittfält upp på Hagen eller Berg. Att självförtroendet är tillbaka illustrerades fint när han bjöd på en snurrfint i samband med att han vann tillbaka bollen.

Oscar Wendt- 6
Ännu en spelare som ofta får mycket kritik. Mot Degerfors gjorde han nästan allt rätt i defensiven och var en viktig kugge i uppbyggnaden av det offensiva spelet. Hockeyassisten till Norlin som la grunden för Hagens mål är bara ett exempel. Får kröna insatsen med ett mål.

Adam Carlén- 5
Fortsätter att imponera, om än inte lika mycket som mot Norrköping. Är nyttig som bollvinnare och lägger inga fingrar emellan i duellerna med sina gamla lagkamrater. Bidrar även offensivt med fina crossbollar ut på kanterna på löpande yttrar.

Sebastian Eriksson- 6 (ut 64)
Seb fortsätter vara otroligt nyttig på mittfältet. Han spelar hela tiden med ett lugn med bollen vid fötterna och lyckas ofta spela laget ur pressade situationer. Ledarskapet ska inte heller underskattas och närkampsspelet behöver väl knappt nämnas?

Sebastian Ohlsson- 6 (ut 64)
Har hittat ett mycket fint samarbete med Emil där han kan ta djupledslöpningar i innerkorridoren och lämna kanten till sin ytterback. Detta gör honom mer målfarlig, något han visade med sitt 2-0 mål. Bidrar dessutom otroligt mycket i defensiven.

Elias Hagen- 6
Grejen med Elias Hagens match är att han inte alltid utmärker sig så mycket, men är ett nav offensivt och gör otroligt mycket nytta. Löpningen han tar inför sitt 5-0 mål är otroligt vältajmad. Därtill står han för 2 assist och är, åtminstone statistiskt, Blåvitts bästa spelare idag. 

Gustaf Norlin- 5 (ut 71)
Var ständigt ett hot i djupled och försvararna i Degerfors hade stundtals svårt att hänga med. Slog en mycket fin assist snett inåt bakåt till Hagens 5-0.

Marcus Berg- 6 (ut 71)
Frälsaren har återuppstått från de döda! Skämt åsido, det syntes på Mackan att han börjat hitta formen. Var på rätt plats vid rätt tillfälle och visade ett stort lugn när han tog emot och placerade in 3-0. Sättet han rör sig på i straffområdet innan han nickar in 4-0 vittnar också om att det nog finns några mål till att kräma ut ur hans kropp. Är därtill en otroligt viktig uppspelspunkt och kombinerar fint för att få ut bollen på kanterna.

Anders Trondsen- 5 (in 64)
Det är visserligen ett tacksamt läge att hoppa in i när laget leder med 4-0, men trots det var det ett inhopp som gav mersmak. Visade äntligen upp glimtar av de kvalitéer som vi fick höra om när han värvades. Han är “the real deal”, det är bara en fråga om tid innan han är en man för startelvan. Frågan är om det blir som vänsterback eller central mittfältare.

Eman Markovic- 4 (in 64)
Gjorde ett helt okej inhopp. Försöker mycket och det märktes att han ville vara med och bidra. Tyvärr lyckas han allt för sällan och det blir sällan farligt när han har bollen. Men det är absolut en godkänd prestation.

Suleiman Abdullahi- 4 (in 71)
Precis som Eman är det svårt att klaga på “Sulle”, han gör det helt okej men inte mycket mer än så. Känslan är att han behöver få fler minuter i kroppen för att kunna leverera på riktigt.

Linus Carlstrand- 5 (in 71)
Fick återigen hoppa in som ytter vilket inte är hans riktiga position. Trots det ett piggt inhopp där han lyckades ta sig till några chanser. Gjorde sig förtjänt av mer speltid framöver.  


Sebastian Hausner (in 78) spelade för kort tid för att betygsättas (men hann ändå med en assist till 6-0)

 

Ludwig Härlin@ludwigharlin2023-05-05 10:43:46
Author

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg