Spelarbetyg efter IFK Göteborg – GIF Sundsvall (1-1) ”Blåvitts överlägset bästa spelare”.
Alexander Jallow fixade straffen som innebär att laget endast behöver vinst, oberoende av målskillnad, för att komma före Norrköping i gruppen och därmed avancera.

Under säsongens andra tävlingsmatch tappade blåvitt kontrollen efter en bra första halvlek och behövde återigen komma tillbaka från underläge. Tack vare Tobias Sanas straff på övertid säkrades ett oavgjort resultat och än så länge finns det en gnutta hopp för det blåvita gruppavancemanget.

Söderberg Ole – 4
Testas inte jättemycket under matchens gång, men det finns mer att kräva i vissa situationer. Till exempel släpper han en väldigt farlig retur under den senare delen av första halvlek, som med hungrigare motståndarforwards kan innebära ett mål bakåt. Målet kan man inte belasta nyförvärvet för eftersom den styr, samtidigt som övriga spelare i baklinjen ska göra det bättre.

Jallow Alexander – 5
Kommer in i matchen bättre efter trippelbytet i andra halvlek, då Jallow flyttas över till vänsterkanten. Ordnar straffen som Sana tar vara på, men en av många spelare som vi har sett bättre prestationer ifrån i den blåvita dressen.

Johansson Calle – 5
Näst bäst efter Sana idag. Tar bort två solklara Sundsvall-frilägen, bland annat mot Pontus Engblom i början på andra halvlek. Är även trygg med boll under 90 minuter och löser en hel del pressade situationer. Kommer däremot fel i markeringen på 1-0 målet då han blir ställd av styrningen, men bra insats överlag.

Bjärsmyr Mattias – 4
I sin jubileumsmatch stod “Bjärs” för en överlag stabil match men lämnade samtidigt lite mer att önska. Dels blir han bortvänd av Hallenius, vilket hade blivit väldigt farligt ifall det inte vore för Johanssons brytning av Hallenius passning i det senare läget. Dels är Bjärsmyr också en av många blåvita som hamnar helt fel på Sundsvalls mål, där ärkeängeln även är den olycklige som bollen studsar på vilket ställer Johansson och Söderberg fullständigt. Bjärsmyr är däremot trygg i sitt passningsspel under 90-minuter, vilket hade varit prickfritt ifall lite fler långbollar hittat till rätt adress.

Erlingmark August – 4
En ojämn insats under 90 minuter. På nygammal position fattar Erlingmark i början långsamma beslut men kommer in i matchen och tempot desto mer det går. Flyttar även upp bra för att fullfölja offside-fällan i början på andra halvlek. Kan tyvärr inte göra så mycket åt Sundsvalls mål på egenhand, utan hade behövt betydligt mer hjälp av Norlin i situationen.

Yusuf Alhassan – 5
Överlag bra insats och nära en riktig fullträff i slutet på andra halvlek. Är däremot nära att sätta blåvitt i en jobbig omställning, men samtidigt sätter Tobias Sana honom i en svår situation där Hasse redan har två spelare på sig innan han får passningen. Är som vanligt nyttig när det gäller att täcka ytor men saknar lite edge i det offensiva spelet.

Norlin Gustaf (utbytt 72) – 2
Gör det okej under första halvleken för att vara på en ny position, är tyvärr direkt svag i andra halvlek däremot. Hänger inte med på det insläppta målet där nyförväret måste falla ner ytterligare för att stänga ytan inspelet kommer på. Bortsett från några offensiva aktioner är det en match Norlin förmodligen vill glömma så fort som möjligt.

Wernbloom Pontus (utbytt 72) – 2
Var delvis tung och jobbig för motståndarna under matchen, men slarvar alldeles för mycket. Missar ett i princip öppet mål i första halvlek och missar likt Norlin att stänga ytan för inspelet på det insläppta målet. Lägg till den sedvanliga ostskivan på det och du får en match där alla i och runt föreningen vet att Wernbloom kan prestera på en betydligt högre nivå.

Yakob Kevin (utbytt 72) – 4
Yakobs hittills bästa match i den blåvita tröjan där han var delaktig i spelet under samtliga minuter och visade prov på den potential han besitter. Missar däremot friläge i första halvlek på passning av Sana, vilket hade krönt en fin insats på ett välförtränt sätt. Är även nära på att få med sig en straff under slutet på den första halvleken.

Sana Tobias – 6
Blåvitts överlägset bästa spelare under säsongen så här långt, glänste även mot Sundsvall och hade kunnat stå för två assist och ett  mål redan i paus med marginalerna på sin sida. Nu får han istället nöja sig med ett mål från elva meter, efter bra straff i ett otroligt avgörande läge för årets cupspel.
Faller även ner djupt även denna matchen på ett bra sätt, tills att Simon Thern kommer in, där vi förhoppningsvis såg en fin start på relationen mellan de två bollskickliga mittfältarna.  Sundsvalls tränarna sätter ord på insatsen ganska bra själva, när de ropar till Sanas motståndare att ta frisparken, när Sana kom rättvänd med fart under första halvleken.

Söder Robin – 3
Osedvanligt blek och osynlig i första halvlek, däremot lite mer delaktig i spelet under starten på andra halvlek. Kanske passar inte det nya 3-4-2-1 systemet Söder, då de två offensiva, mittfältarna fyller upp ytan som han gärna droppar ner i. Söder lämnar också betydligt mer att önska i straffområdet och måste vara mer självisk i friläget som uppstår i andra halvlek, trots att Yakob ropar på passningen.

Thern Simon (inbytt 72) – 4
Höjde nivån direkt från att han kom in, och var en av de som skapade möjligheten till den halvhjärtade slutforceringen. Det syntes i hans bollbehandling att det, som Thern själv sagt i ett antal olika intervjuer, var länge sedan han spelade match. Det förbättrades däremot under de 18-minuter Thern spelade och med mer minuter i benen kommer han bli en spännande spelare att hålla utkik på under säsongens gång.

Aiesh Hosam (inbytt 72) – 4
Kom in väldigt bra och slog in ett par farliga inlägg. Framförallt var det härligt att se tendenser av den Hosam som gav varje vänsterback gultkort under hösten 2019. En av hans bättre insatser på den senare tiden i blåvitt.

Nygaard Alfons (inbytt 72) – 4
 Var tyvärr inte delaktig så mycket i spelet så blir svårt att analysera honom. Däremot visar han en bra inställning under den senare tiden, då han är den som springer först på en potentiell retur till Sanas straff idag men också hämtar bollen och sätter fart mot avsparken, efter Söders mål mot Sandviken.