Spelarbetyg efter IFK Göteborg – Häcken (1-1) ”Har svårt i sin nygamla position”
Giorgi Kharaishvili blandar högt med lågt. Idag blev det tyvärr mer lågt än högt.

Blåvitt som kan rycka i botten efter att övriga lag spelat oavgjort får bara med sig en poäng ifrån mötet med Häcken där Sargon Abraham kan göra Blåvitts enda mål. En poäng som gör att laget ändå skaffar sig ytterligare en poängs försprång.

Giannis Anestis – 5
De flesta av Häckens avslut går utanför och Anestis tvingas inte till så många högkvalitativa räddningar, men tog det han skulle. Såg inte ut att kunna göra mycket på målet.

Alexander Jallow – 5
Väldigt fin offensivt. Agerandet på Häckens 0-1 mål kändes tveksamt men såg väldigt stabil ut både framåt och bakåt i övrigt.

Mattias Bjärsmyr – 5
Ligger rätt i försvaret och gör sitt jobb bra. Att Mattias Bjärsmyr och Alexxander Jallow är på högersidan i försvaret är troligtvis en anledning till att Häcken främst försöker spela vi Blåvitts vänsterkant där Jakob Johansson och Sebastian Eriksson gjort många minuter ihop i backlinjen. Som försvarsgeneral och forna lagkapten hade man kanske velat se att Bjärs styrde mer i backlinjen, men kanske hämmas han av att det är Jakob Johansson som har kaptensbindeln. Det krävs att man har högt i tak för att man ska våga säga till lagkaptenen att han ligger fel.

Jakob Johansson – 4
Tvingades återigen ställa upp som mittback när både Da Graca och Calisir är Coronoasjuka. Och att sätta ner Jakob är en rokad som inte känns helt hundra. Ligger inte riktigt rätt i försvaret och kommer ofta för långt ifrån mittbackskollegan Mattias Bjärsmyr. Har svårt hänga med när Häcken vänder snabbt. Snudd på underkänd.

Sebastian Eriksson – 4
Slog bort lite bollar inledningsvis men är överlag stabil bakåt trots att Häcken försöker spela de flesta anfallen via hans kant. Får det svårare i andra halvlek där han går bort sig mot Yashin några gånger.

Sargon Abraham – 5
Samspelar bra med Jallow och Sana på högerkanten. Får göra Blåvitts 1-1 mål på egen retur. Får hårdare bevakning i andra samtidigt som Blåvitt sjunker hem och får inte längre samma ytor. Jobbar bra i försvaret och skapar en del lägen framåt. En av de bästa i Blåvitt idag.

Pontus Wernbloom – 5
Inledde trögt men kunde komma in i matchen mer och mer. Mot slutet av första halvlek styrde Wernbloom spelet från sin position på mitten. Drog på sig ett lite onödigt gult kort tidigt i matchen, men det såg inte ut att hämma honom nämnvärt. Flyttades, precis som så många andra spelare, runt en del mot slutet av matchen och föll ut ur den. Märkbart frustrerad i slutet när medspelarna gör lite för enkla misstag.

Alhassan Yusuf – 4
Är överallt på mitten och följer med upp i vissa anfall när Blåvitt sticker upp. Gör sitt främsta jobb i att täcka ytor och avlasta olika lagdelar. Är nog den som rör sig mest över plan och stöttar upp där det behöver uppstöttning. Flyttas när Giorgi byts ut ut på vänsterkanten och funkar inte alls lika bra där. Allt eftersom kommer ’Hasse’ ut mer och mer ur matchen och i andra halvlek slår han bort en del bollar i lite för farliga lägen. Höll på att bli kostsam vid några tillfällen och han fick sig en välförtjänt utskällning av Pontus Wernbloom.

Giorgi Kharaishvili ­– 3
Har hög högstanivå och väldigt låg lägstanivå. När Häcken skapar lägen i första halvlek föregås det ofta av slarv från Giorgi tyvärr. Samtidigt som han är en spelare som kan avgöra matcherna. Tvingades bryta redan i minut 50 på grund av skada och idag var lägstanivån låg utan att högstanivån hann visa sig.

Tobias Sana – 5
Fungerar fint i samspelet med Sargon Abraham och får assist på 1-1 målet. Tvingas flytta runt en del när Blåvitt byter och det mattar hans spel en del. Har höjt sin lägstanivå markant de senaste omgångarna och skiner ibland igenom.

Alexander Farnerud – 4
Får jobba mycket i det tysta i den klassiska ”Söderrollen” där han mer skapar ytor åt medspelare än åt sig själv. Gör ett gediget jobb, men syns inte så mycket annars.

August Erlingmark – 4
Byts in när Giorgi Kharaishvili tvingas byta och Blåvitt börjar försöka stabilisera matchen. Gör ett defensivt solitt jobb men precis som för hela Blåvitt händer det inte mycket framåt.